Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η βόμβα εξερράγη σε ένα κελάρι κάτω από το Hotel Jorgensen

Εκρηξη σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Σεπτέμβριος 2010, 00:00

Η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε έναν άνδρα που πυροδότησε μια έκρηξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας της<...>

χώρας. Δεν είναι σαφές αν η ενέργεια ήταν μια τρομοκρατική απόπειρα ή αν είχε κάποιο άλλο κίνητρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά την έκρηξη, προσωπικό ασφαλείας περικύκλωσε τον ύποπτο σε ένα πάρκο και απομάκρυνε μία τσάντα που είχε τυλιχθεί γύρω από τη μέση του με τηλεχειριζόμενους κόφτες. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια τα οποία προκλήθηκαν πιθανόν από τη μικρής ισχύος έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Αναλαμβάνεται τώρα μια μεγάλη έρευνα αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία ή για μία άλλη μορφή εγκληματικής δραστηριότητας”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας (PET), Γιάκον Σαρφ.

Η βόμβα εξερράγη σε ένα κελάρι κάτω από το Hotel Jorgensen στην κεντρική Κοπεγχάγη. Ο ύποπτος διέφυγε, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία στο γειτονικό πάρκο Όρστεντ, αφού οι αστυνομικοί απέκλεισαν πολλούς δρόμους. “Κοντά στον ύποπτο υπήρχε μία τσάντα. Πυροβολήθηκε χωρίς να εκραγεί. Aρα προφανώς δεν υπήρχαν εκρηκτικά μέσα στην τσάντα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία προσπαθεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του άνδρα που έμεινε για ώρες στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς στο πάρκο Όρστεντ προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

“Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερώσει τους δημόσιους υπαλλήλους ότι δε φαίνεται να είναι `ισλαμιστής` ή ένα `πρόσωπο με τρομοκρατικά σχέδια`, αλλά πως το εν λόγω πρόσωπο μπορεί πιθανόν να σχεδίαζε `μία άλλη εγκληματική ενέργεια`”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Berlingske Tidende.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων