Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΧ. Τσιόκας: Ο ΟΣΕ από το επόμενο έτος δε θα είναι ελλειμματικός
Ο ΟΣΕ θα κυκλοφορεί στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου

Χ. Τσιόκας: Ο ΟΣΕ από το επόμενο έτος δε θα είναι ελλειμματικός

Με μετατάξεις και πιθανές συνταξιοδοτήσεις αλλά και με περικοπές στο κόστος μισθοδοσίας θα σταματήσει να είναι ελλειμματικός ο ΟΣΕ, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Χ. Τσιόκας, δίνοντας πρόγευση […]

Με μετατάξεις και πιθανές συνταξιοδοτήσεις αλλά και με περικοπές στο κόστος μισθοδοσίας θα σταματήσει να είναι ελλειμματικός ο ΟΣΕ, όπως ανέφερε ο<...> γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Χ. Τσιόκας, δίνοντας πρόγευση του σχεδίου εξυγίανσης του οργανισμού που παρουσιάζει στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας.

Μιλώντας στον Ρ/Σ real fm o κ. Τσιόκας ανέφερε ότι ο ΟΣΕ από το επόμενο έτος δε θα είναι ελλειμματικός και τόνισε: “Ένας ελλειμματικός οργανισμός όπως ο ΟΣΕ, με 10 δισ. ευρώ και πλέον χρέος, με αυτό το πρόγραμμα εξυγιαίνεται. Δηλαδή μέσα στο 2011 με βάση το σχέδιο ο Έλληνας φορολογούμενος θα πάψει να πληρώνει το χρέος και το έλλειμμα. Ο ΟΣΕ θα μείνει όρθιος, ανοιχτός με εξυγίανση χωρίς παραγωγή ελλειμμάτων και θα κυκλοφορεί στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου” είπε ο γενικός γραμματέας υποδομών.

“Δε θα υπάρξει καμία μείωση στο βασικό μισθό με τις τριετίες» υπογράμμισε ο κ. Τσιόκας. Ενώ τόνισε πως “δε θα υπάρξει καμία, μα καμία απόλυση και το πλεονάζων προσωπικό θα μεταγάγει σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που όντως έχουν ανάγκη και έτσι και αλλιώς το δημόσιο θα έπαιρνε”. Εκτιμάται ότι 2.800 εργαζόμενοι θα αποσπαστούν από τον ΟΣΕ με τους 1.000 να βγαίνουν σε σύνταξη.

Επίσης, δε θα κλείσει καμία γραμμή αλλά τα δρομολόγια θα αποφασίζονται από τις εταιρείες που θα έχουν τα δικαίωμα του ΟΣΕ. Προβλέπεται επιδότηση 50 εκατ. για άγονες γραμμές. Σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια θα είναι ακριβότερα, αλλά όχι περισσότερο από αεροπλάνο ή λεωφορείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024