Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην Εδεσσα
Οικοτουρισμός

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην Εδεσσα

Η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας διοργανώθηκε από το Δήμο Έδεσσας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και το Σύλλογο Προστασίας Καταναλωτών, οι […]

Η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας διοργανώθηκε από το Δήμο Έδεσσας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, τη<...> Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και το Σύλλογο Προστασίας Καταναλωτών, οι οποίοι θέλησαν να δώσουν ένα πανελλαδικό μήνυμα ποιοτικής διατροφής, υγείας, ποιοτικής ζωής και λύσης ακόμη στο οικονομικό αδιέξοδο.

Στη γιορτή αυτή συμμετείχαν καλλιεργητές και χειροτέχνες απΆόλη την Ελλάδα είχε ως φιλοδοία της να δώσει ένα μήνυμα πως ο μόνος δρόμος για να αποκαταστήσει ο άνθρωπος τη χαμένη του νοητική και σωματική υγεία είναι αυτός της επιστροφής στη φύση. Αν ο άνθρωπος βάλει σαν όραμα της ζωής του να υπηρετήσει τη φύση και την ανθρωπότητα κατανοώντας τη φιλοσοφική αλήθεια πως όλα είναι ένα και το ένα είναι το όλο, τότε το κτίσιμο πάνω στη γη ενός επίγειου παράδεισου θα είναι απόλυτα εφικτό.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν έκθεση-αγορά προϊόντων Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, παραδοσιακή μουσική εκδήλωση με μακεδονικά χάλκινα, μουσική εκδήλωση με ροκ μουσική στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, εργαστήρια σπιτικού σαπουνιού, παρασκευής σπιτικού ψωμιού με προζύμι & βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως, κεραμικής, κατασκευής σπιτιών με φυσικά υλικά και παρασκευής σβόλων φυσικής καλλιέργειας

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ομάδων Παραγωγών με θέμα «Βιολογική Παραγωγή. Μια νέα πρόταση στην Γεωργία», καθώς και ημερίδα με θέμα «Οικολογική Γεωργία & Υγιεινή Διατροφή» με θέματα οικολογικής γεωργίας, υγιεινής διατροφής, τοπικής γαστρονομίας.

Παράλληλα διοργανώθηκε “Οικο-Γευσιγνωσία” και διαγωνισμός Τοπικής Γαστρονομίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024