Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Flipper

A la cart ταξί και λεωφορεία στην Καστοριά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Σεπτέμβριος 2010, 00:00

Κατά παραγγελία δρομολόγια θα κάνουν από τις αρχές Οκτωβρίου ταξί και λεωφορεία στην Καστοριά, προκειμένου να εξυπηρετούν όσους θέλουν να μετακινηθούν στην πόλη. Το μόνο<...>

που θα πρέπει να κάνει κανείς είναι να τηλεφωνήσει νωρίτερα για να δηλώσει το δρομολόγιο που επιθυμεί, την ώρα εκτέλεσής του και τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης. Όλα τα τηλεφωνήματα θα καταλήγουν σε ένα κέντρο επικοινωνιών, από το οποίο στη συνέχεια θα καταρτίζεται πίνακας δρομολογίων με ταξί (οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινηθούν όπως με ένα ταξί, αλλά με χαμηλότερο κόστος γιατί θα είναι μέρος ενός δρομολογίου που θα παραλάβει και μεταφέρει και άλλους επιβάτες) και λεωφορεία. Οι υπηρεσίες που θα εγκαινιαστούν σύντομα στην πόλη θα συνδυάζουν τα οφέλη τόσο του ταξί (ευελιξία μετακίνησης από πόρτα σε πόρτα) όσο και του αστικού λεωφορείου (φθηνό εισιτήριο λόγω επιβατικού όγκου).Έτσι θα συνδυάζονται διαδρομές και ώρες ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών, προσφέροντας χαμηλότερο κόστος μετακίνησης για τους πολίτες αλλά και οικονομία σε καύσιμα και ενέργεια.

Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος “Flipper” (Flexible Transport Services and ICT platform for Eco-Mobility in urban and rural European areas), στο οποίο συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καστοριάς, καθώς και φορείς από την Ιταλία, την Αυστρία, την Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Τα κατά παραγγελία δρομολόγια στην Καστοριά θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες και θα διαρκέσουν για έξι περίπου μήνες, ενώ από τα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος θα κριθεί η συνέχισή του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top