Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπλαση της παραλίας του Πόρου από τη νομαρχία Πειραιά
Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση μεγάλου μέρους της παραλίας του νησιού

Ανάπλαση της παραλίας του Πόρου από τη νομαρχία Πειραιά

Νέα, αναβαθμισμένη αισθητικά και λειτουργικά, όψη απέκτησε μεγάλο τμήμα της παραλίας του Πόρου, μετά την ολοκλήρωση σημαντικών εργασιών ανάπλασης που υλοποίησε η Νομαρχία Πειραιά. Οι εργασίες που έγιναν με σεβασμό […]

Νέα, αναβαθμισμένη αισθητικά και λειτουργικά, όψη απέκτησε μεγάλο τμήμα της παραλίας του Πόρου, μετά την ολοκλήρωση σημαντικών εργασιών ανάπλασης που υλοποίησε η Νομαρχία<...> Πειραιά. Οι εργασίες που έγιναν με σεβασμό στην παραδοσιακή φυσιογνωμία και αρχιτεκτονική του πανέμορφου νησιού του Αργοσαρωνικού ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Η παραλία του Πόρου αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό, σημείο αναφοράς για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της γραφικής νησιωτικής πόλης. Κατά μήκος της παραλίας εκτείνεται μεγάλος αριθμός καταστημάτων εστίασης και τουρισμού που αποτελούν αιμοδότη της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Για την ανάπλασή της, η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε σε επιστρώσεις πλατειών, πεζοδρομίων, κρηπιδωμάτων, οδών κ.λπ. σε μήκος 1 περίπου χλμ. και συνολικής επιφάνειας περίπου 7.000 τ.μ. με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους. Στο ίδιο τμήμα της παραλιακής οδού η Νομαρχία προχώρησε σε κατασκευές και φυτεύσεις παρτεριών, καθιστικών με τον απαραίτητο εξοπλισμό, στην κατασκευή δικτύων άρδευσης και ύδρευσης, αγωγών αποχετεύσεως ομβρίων και αγωγών αποχετεύσεως ακαθάρτων αλλά και δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας επεσήμανε: “Η ανάπλαση της παραλίας του Πόρου αποτελεί ακόμη ένα σπουδαίο έργο που ολοκληρώσαμε με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με στόχο την τόνωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Είμαστε υπερήφανοι διότι στα χρόνια που είμαστε στη Νομαρχία Πειραιά η συνετή διοίκηση και διαχείριση των οικονομικών μας είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην χρωστάμε ούτε λεπτό του ευρώ σε τρίτους και να μην έχουμε καμία απολύτως δανειακή υποχρέωση, αλλά να επιστραφούν οι φόροι που πληρώνει ο λαός σε αυτόν με τη μορφή περισσοτέρων από 225 έργων συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ. Στη νέα εποχή που ξημερώνει για τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση παραδίδουμε σπουδαίο έργο και ώριμες μελέτες, ώστε η ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών να έχει συνέχεια σε βάθος χρόνου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024