Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣυνεργασία του ACB και της βρετανικής TEAM Tourism Consulting
Ενίσχυση της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά

Συνεργασία του ACB και της βρετανικής TEAM Tourism Consulting

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Εταιρείας Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων για την καθιέρωση της Αθήνας στους κορυφαίους συνεδριακούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το Athens Convention Bureau […]

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Εταιρείας Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων για την καθιέρωση της Αθήνας στους<...> κορυφαίους συνεδριακούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το Athens Convention Bureau προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την εξειδικευμένη βρετανική Εταιρεία Συμβούλων TEAM Tourism Consulting.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η ΕΤΟΑΑ στοχεύει στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και την ουσιαστική ενδυνάμωση της οικονομίας των επισκεπτών και του συνεδριακού τομέα της πόλης με πρακτικούς όρους και μετρήσιμα στοιχεία.

Το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει τρία στάδια υλοποίησης και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουνίου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου 2010. Το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ανάλυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Athens Convention Bureau και διαβούλευση με τα μέλη του προγράμματος μελών του. Στο δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε ανάλυση των ανταγωνιστικών προορισμών και σχεδιασμός δράσεων προώθησης της Αθήνας βάσει των πλεονεκτημάτων της καθώς και εσωτερικό workshop με σκοπό τη βελτίωση του μηχανισμού διεκδίκησης συνεδρίων βάσει των τελευταίων τάσεων της αγοράς.

Στο τρίτο στάδιο του προγράμματος συνεργασίας διεξάγεται στοχευμένη έρευνα σε επιλεγμένες αγορές με σκοπό την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου διεκδίκησης διεθνών συνεδρίων για την επόμενη 10ετία. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ανάλυση και αξιολόγηση των διεθνών συνεδρίων τα οποία συγκεντρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ευνοούν πιθανή υποψηφιότητα της Αθήνας ως προορισμού διοργάνωσης και ακολούθησε αποστολή διαδικτυακών ερωτηματολογίων και τηλεφωνικών συνεντεύξεων με σκοπό την υποβολή υποψηφιότητας εκ μέρους της Αθήνας.

Επίσης, το ACB σε συνεργασία με την TEAM προχώρησε στο σχεδιασμό της λειτουργικής δομής και τη διενέργεια των σχετικών επαφών για τη σύσταση του επίσημου ACB Ambassadors Programme, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει επισήμως πριν το τέλος του έτους και να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προσέλκυση διεθνών συνεδρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024