Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αύξηση των ημεδαπών κατά 9,6%, μείωση των αλλοδαπών κατά 2,7%

Μικρή αύξηση 0,6% στις διανυκτερεύσεις το 2009

Τατιάνα Ρόκου - 22 Σεπτέμβριος 2010, 00:00

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 0,6% παρουσιάστηκε το 2009 στο σύνολο των καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της χώρας. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση οφείλεται στους ημεδαπούς (αύξηση 9,6%), έναντι των αλλοδαπών, που παρουσιάζουν μείωση κατά 2,7%...

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 0,6% παρουσιάστηκε το 2009 στο σύνολο των καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της χώρας. Σύμφωνα με τα<...>

τελικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση οφείλεται στους ημεδαπούς (αύξηση 9,6%), έναντι των αλλοδαπών, που παρουσιάζουν μείωση κατά 2,7%.

Οι αφίξεις των πελατών παρουσίασαν αύξηση κατά 1,8%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2008 (που οφείλεται στους ημεδαπούς οι οποίοι παρουσιάζουν αύξηση κατά 5,6%, έναντι των αλλοδαπών που παρουσιάζουν μείωση κατά 1,2%).

Όπως δημοσιεύει η “Καθημερινή”, για το 2009, η μέση παραμονή κατά άτομο, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ, ανήλθε σε 4 διανυκτερεύσεις (5,3 διανυκτερεύσεις για τους αλλοδαπούς και 2,6 διανυκτερεύσεις για τους ημεδαπούς). Η συνολική πληρότητα κλινών στα ξενοδοχειακά καταλύματα (πλην κάμπινγκ), ανήλθε κατά το 2009 σε 51,1%, έναντι 56,7% κατά το 2008.

Η μείωση της πληρότητας, παρά τη μικρή αύξηση των διανυκτερεύσεων, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το 2009 λειτούργησαν περισσότερα καταλύματα και για μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο έτος, από ό,τι κατά το 2008.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στα στοιχεία κατά Περιφέρεια της χώρας. Κατά το 2009, συνεχίστηκε η μείωση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών, σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που είχε φανεί κατά το 2008.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή τους στο σύνολο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων, μείωση τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις παρουσιάστηκε από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Επίσης, σημαντική μείωση εμφανίστηκε στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις από τη Ρωσία, η οποία εμφάνιζε αύξηση κατά τα προηγούμενα έτη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top