Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι Έλληνες πήγαν διακοπές παρά την κρίση
Ερευνα του online ταξιδιωτικού πρακτορείου pamediakopes.gr

Οι Έλληνες πήγαν διακοπές παρά την κρίση

Παρά την οικονομική κρίση και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας (οικονομικής, εργασιακής κ.λπ.) και περικοπών των εξόδων στα νοικοκυριά, οι διακοπές φαίνεται να παραμένουν στην ατζέντα των Ελλήνων και φέτος. Σύμφωνα […]

Παρά την οικονομική κρίση και το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας (οικονομικής, εργασιακής κ.λπ.) και περικοπών των εξόδων στα νοικοκυριά, οι διακοπές<…> φαίνεται να παραμένουν στην ατζέντα των Ελλήνων και φέτος. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το online ταξιδιωτικό πρακτορείο pamediakopes.gr, φέτος το 91,5% πήγε (ή θα πάει) διακοπές τουλάχιστον μία φορά, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (90,7%).

Αναφορικά με τον τρόπο που οι Έλληνες επιλέγουν να κλείσουν τις διακοπές τους, φαίνεται ότι το Internet κερδίζει συνεχώς έδαφος, φθάνοντας το 90,7% ως το κύριο μέσο που χρησιμοποιείται για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ μόλις 9,3% επιλέγουν παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι επιλέγουν το internet για τις αγορές εισιτηρίων, προτιμούν κατά κύριο λόγο τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία (ποσοστό 75%) έναντι 25% αυτών που προτιμούν να αγοράσουν μέσα από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών. Η προτίμηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι μέσα από τις ιστοσελίδες των πρακτορείων, ο επισκέπτης μπορεί εύκολα και πολύ γρηγορότερα να συγκρίνει τις τιμές εισιτηρίων πολλών αεροπορικών εταιριών και να επιλέξει αυτές που τον συμφέρουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024