Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην Ορεινή Ναυπακτία
Συμμετοχή του ξενοδοχείου Crystal Mountain Hotel στον εορτασμό

Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην Ορεινή Ναυπακτία

Χάρη στην αφθονία του κάστανου και της παραγωγής παραδοσιακού τσίπουρου, κάθε Οκτώβριο στην Aνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας αναβιώνεται η Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου, από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του […]

Χάρη στην αφθονία του κάστανου και της παραγωγής παραδοσιακού τσίπουρου, κάθε Οκτώβριο στην Aνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας αναβιώνεται η<...> Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου, από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του γραφικού χωριού. Η επιτυχημένη γιορτή, που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αποδοτίας, με τη συμμετοχή του ξενοδοχείου Crystal Mountain Hotel και των κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιείται φέτος το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων επισκεπτών.

Ο καστανόλογγος στήριζε την οικονομία του χωριού από τα χρόνια του Βυζαντίου. Έτσι, οι καστανιές καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο χωριό, ενώ οι άγριες κοσμούν τις γύρω βουνοπλαγιές ανάμεσα στα έλατα. Οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ιδιόκτητο καστανόδασος του ξενοδοχείου, έκτασης 29 στρεμμάτων, γεμάτο από καστανιές του είδους Μαρόνια και να μαζέψουν όσα θέλουν. Όσο για το παραδοσιακό τσίπουρο παράγεται από την απόσταξη της περίφημης “Μαλαγουζιάς”. Πρόκειται για την τοπική ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργείται στα ορεινά Κράβαρα.

“Είμαι πολύ υπερήφανος που οι νέοι επιμένουν να διατηρούν την παράδοση και τα τοπικά έθιμα με τα οποία εμείς μεγαλώσαμε. Η απήχηση της γιορτής Κάστανου και Τσίπουρου και η διαχρονικότητα της έγκειται στην απλότητα και τη γραφικότητα της. Το ξενοδοχείο μας `αγκαλιάζει` πάντα τη γιορτή αυτή και σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την Ορεινή Ναυπακτία τον ομορφότερό της μήνα, τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο κ. Νικόλαος Παπαϊωαννίδης, ιδρυτής του Crystal Mountain Hotel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024