Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ethiopian Airlines έγινε δεκτή ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance
Περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής για την Αφρική

Η Ethiopian Airlines έγινε δεκτή ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance

Η Star Alliance ανακοίνωσε ότι έγινε ομόφωνα δεκτή η αίτηση της Ethiopian Airlines να ενταχθεί στο δίκτυο της Star Alliance. “Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, έχω την ιδιαίτερη χαρά να […]

Η Star Alliance ανακοίνωσε ότι έγινε ομόφωνα δεκτή η αίτηση της Ethiopian Airlines να ενταχθεί στο δίκτυο της Star Alliance. “Εκ μέρους του Διοικητικού<...> Συμβουλίου, έχω την ιδιαίτερη χαρά να προσκαλέσω την Ethiopian Airlines στο δίκτυο της Star Alliance. Το διευρυμένο δίκτυο των Ethiopian Airlines εντός της Αφρικής θα προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους ταξιδιώτες μας και θα φέρει τα οφέλη της Star Alliance στις νέες αγορές. Επιπλέον, μελλοντικά θα έχουμε τρεις βασικούς κόμβους στην Αφρική: Tην Αντίς Αμπέμπα, το Κάιρο και το Γιοχάνεσμπουργκ, επιτρέποντας την ιδανική πρόσβαση στην ήπειρο από την βόρεια, την κεντρο-ανατολική ή τη νότια πλευρά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance, Jaan Albrecht.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς και μας τιμά η πρόσκληση στην μεγάλη οικογένεια των αεροπορικών εταιρειών. Η Ethiopian θα δυναμώσει σίγουρα το παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance. Η μεγάλη εμπειρία μας στην Αφρικανική αγορά που συνδυάζεται με την στρατηγική μας βάση στην Αντις Αμπέμπα καθώς και με την νέα μας βάση στο Lome θα επιτρέψουν στα μέλη της Star Alliance να έχουν πρόσβαση σε πολλές νέες αγορές στην Αφρική. Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας περισσότερα και πιο βολικά δρομολόγια, μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων, ένα μεγαλύτερο δίκτυο καθώς και περισσότερες ανταποκρίσεις. Όλα αυτά εγγυώνται την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς τους επιβάτες μας”, τόνισε ο κ. Girma Wake, CEO Ethiopian Airlines.

Η Ethiopian Airlines θα αποτελέσει τον τρίτο αερομεταφορέα μέλος της Star Alliance στην αφρικανική ήπειρο, μετά την EGYPTAIR και την South African Airways. Η αποδοχή της Ethiopian Airlines αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της Star Alliance για την Αφρική. Έρευνες αγοράς που διεξήχθησαν από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), καθώς επίσης και από το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) προβλέπουν ότι η Αφρική τα επόμενα χρόνια θα έχει τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της εναέριας κυκλοφορίας. Η ζήτηση θα απορρέει κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη, η οποία καθίσταται εφικτή λόγω της αυξανόμενης πολιτικής σταθερότητας και η οποία δημιουργεί καλύτερο επιχειρηματικό κλίμα στην ήπειρο .

Μέσα από τη μελλοντική συμμετοχή της στην Star Alliance, η Ethiopian Airlines θα αποκτήσει πρόσβαση στις διάφορες αγορές ανά την υφήλιο. Ομοίως, περισσότεροι επιχειρηματικοί ταξιδιώτες από την Αιθιοπία και από την Αφρική θα επωφελούνται μελλοντικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Star Alliance προς τους επιβάτες: Παγκόσμια πρόσβαση μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, άνετα ταξίδια και αναγνώριση κύρους μέσω των προγραμμάτων για τους συχνούς ταξιδιώτες.

Οι ομάδες ένταξης της Ethiopian Airlines με καθοδήγηση της Lufthansa, αλλά και της Star Alliance θα ξεκινήσουν να εργάζονται σύντομα με στόχο τη συμπλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η Ethiopian Airlines θα προσθέσει πέντε νέες χώρες (το Τσαντ, το Κονγκό, το Τζιμπουτί, το Μάλι και τη Νιγηρία) και 24 αφρικανικούς προορισμούς στο δίκτυο της Star Alliance, πράγμα το οποίο σημαίνει 29 μεταφορείς συνολικά, θα προσφέρουν περισσότερες από 21.380 πτήσεις καθημερινά σε 1.196 προορισμούς σε 186 χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024