Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν χθες ταξιδιωτική οδηγία προς τους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους, εξαιτίας «πιθανού κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων», τονίζεται στο […]

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν χθες ταξιδιωτική οδηγία προς τους ομοεθνείς τους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους<...>, εξαιτίας «πιθανού κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων», τονίζεται στο ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ της χώρας.

«Οι υπάρχουσες πληροφορίες μας οδηγούν να πιστεύουμε πως η Αλ Κάιντα και προσφιλείς της οργανώσεις συνεχίζουν να προετοιμάζουν τρομοκρατικά πλήγματα», τονίζεται στο ανακοινωθέν.

«Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν, που προσθέτει πως «οι Αμερικανοί πολίτες εξακολουθούν να αποτελούν στόχο για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στις δημόσιες μεταφορές και σε άλλες τουριστικές υποδομές».

«Οι τρομοκράτες μπορεί να καταφύγουν σε διαφορετικά μέσα και όπλα και να πλήξουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα», προσθέτει. Οι πιο πιθανοί προορισμοί για τις επιθέσεις αυτές είναι η Μεγ. Βρετανία, η Γαλλία, και η Γερμανία.

Από την πλευρά του, το γαλλικό ΥΠΕΞ τονίζει πως η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία είναι σύμφωνη προς εκείνες που έχει εκδώσει και η Γαλλία για τους πολίτες της.

«Ενημερωθήκαμε για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για τους αμερικανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, και είναι στην ίδια γραμμή με τις γενικές κατευθύνσεις που συμβουλεύσαμε και εμείς στον γαλλικό πληθυσμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό. «Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία παραμένει υψηλή, το επίπεδο συναγερμού έχει παραμείνει αμετάβλητο, στο κόκκινο», τόνισε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024