Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πιστοποίηση Τουριστικού Ακόλουθου

Το πρώτο διακλαδικό πρόγραμμα τουριστικής κατάρτισης στην Κύπρο

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Οκτώβριος 2010, 00:00

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Park της Κύπρου παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ και τους τουριστικούς επαγγελματικούς<...>

συνδέσμους το πρώτο διακλαδικό πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα “Πιστοποίηση Τουριστικού Ακολούθου” (Tourist Attendant Certification). Το πρόγραμμα ετοίμασαν οι εταιρείες Avantless και Elpis Tourism & Hospitality Seminars, με την υποστήριξη και πιστοποίηση της ΟΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η πρωτοβουλία αυτή επικροτήθηκε σθεναρά από τους συνδέσμους ξενοδόχων, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, το Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, ACTA,  από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου, καθώς επίσης και από την Hermes Airports και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Τόσο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού όσο και οι επαγγελματικοί σύνδεσμοι επισήμαναν την ανάγκη για επιμόρφωση όλων όσων έρχονται σε επαφή με τον τελικό καταναλωτή–τουρίστα, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο πληροφόρησης, εξυπηρέτησης και ποιότητας.

Η Πιστοποίηση Τουριστικού Ακόλουθου έχει σκοπό να δώσει στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής τα αναγκαία φόντα έτσι ώστε να αναπτύξουν τουριστική συνείδηση και να εφαρμόσουν στη καθημερινή τους εργασία πρακτικές οι οποίες θα δημιουργούν θετικές εμπειρίες στον τελικό καταναλωτή – πελάτη, ο οποίος σήμερα είναι πιο κοινωνικός από ποτέ και αντιλαμβάνεται τον τουρισμό ως μια κοινωνική ανάγκη που ικανοποιείται μόνο με καλές εμπειρίες. Η κοινωνικοποίηση του πελάτη έχει σήμερα μεταφερθεί στο διαδίκτυο μέσω των μεγάλων κοινωνικών δικτύων και σε αυτό το σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Τα σεμινάρια ξεκινούν το Νοέμβριο και είναι επιχορηγημένα από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Θα διεξαχθούν τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και απευθύνονται τόσο σε Κύπριους όσο και σε ξένους εργαζόμενους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επισκέπτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top