Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροειδοποιήσεις για τους ταξιδιώτες από Γαλλία προς Βρετανία
Προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα

Προειδοποιήσεις για τους ταξιδιώτες από Γαλλία προς Βρετανία

Η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία να είναι προσεκτικοί εξαιτίας του υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα, που ενδέχεται να έχει ως στόχο τα μέσα μαζικής […]

Η γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες που ταξιδεύουν στη Βρετανία να είναι προσεκτικοί εξαιτίας του υψηλού κινδύνου τρομοκρατικής ενέργειας στη χώρα<...>, που ενδέχεται να έχει ως στόχο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Aμυνας το μεσημέρι της Τρίτης, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά πως είναι “εξαιρετικά πιθανή” μία τρομοκρατική επίθεση.

“Συμβουλεύουμε (τους ταξιδιώτες) να είναι υπερβολικά προσεκτικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα”, ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία προειδοποίησαν τους πολίτες τους την Κυριακή για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι η αλ Κάιντα μπορεί να πλήξει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης στο “υψηλό” από “γενικό” προς όσους ταξιδεύουν στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ στο δικό της έδαφος το επίπεδο κινδύνου παραμένει “σοβαρό”.

Παντως, χθες στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μαϊζίερ δήλωσε ότι δε βλέπει να υπάρχουν ενδείξεις για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία, παρ`ότι η χώρα, γενικώς, αποτελεί στόχο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024