Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι πρώτοι (οργανωμένοι) ξένοι τουρίστες στον Νομό Γρεβενών
Αμεση αύξηση της επισκεψιμότητας στον νομό από την άνοιξη του 2011

Οι πρώτοι (οργανωμένοι) ξένοι τουρίστες στον Νομό Γρεβενών

Οι πρώτοι τουρίστες από ξένη χώρα που επισκέπτονται τον νομό Γρεβενών οργανωμένα είναι πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για τουρίστες από το Ισραήλ, οι οποίοι επισκέφτηκαν το νομό στα πλαίσια 5ήμερου τουριστικού […]

Οι πρώτοι τουρίστες από ξένη χώρα που επισκέπτονται τον νομό Γρεβενών οργανωμένα είναι πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για τουρίστες από<...> το Ισραήλ, οι οποίοι επισκέφτηκαν το νομό στα πλαίσια 5ήμερου τουριστικού πακέτου στην Δ. Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα, οι τουρίστες έμειναν δύο βράδια σε ξενοδοχεία στην Καστοριά και δύο βράδια σε ξενοδοχεία του νομού Γρεβενών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Δ. Μακεδονία επισκέφτηκαν την Καστοριά, τον Εθνικό δρυμό των Πρεσπών, το Νυμφαίο, τα Μετέωρα, το Μέτσοβο και φυσικά αρκετές περιοχές του νομού Γρεβενών. Αναλυτικότερα, στα Γρεβενά το πρόγραμμα περιλάμβανε την πρώτη ημέρα επίσκεψη στο χωριό Σπήλαιο (Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, περιήγηση στο χωριό, πεζοπορία στο φαράγγι της Πορτίτσας). Τη δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη με τζιπ στον Εθνικό Δρυμό της Β. Πίνδου “Βάλια Κάλντα”, καθώς επίσης και σε χωριά της περιοχής όπως η Κρανιά, το Μικρολίβαδο, το Περιβόλι και η Βοβούσα Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια κίνηση του τουριστικού γραφείου της Trekking Hellas Γρεβενών σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Emmanouilidis Travel από την Καστοριά. Η προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος από τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται μέσα στο 2011 να δώσει δουλειά στο ορεινό όγκο και να τονώσει την τουριστική κίνηση στον νομό από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου.

Η στροφή των τουριστών του Ισραήλ από την Τουρκία προς την Ελλάδα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Δ. Μακεδονία, η οποία βλέπει μία μεγάλη αγορά να ανοίγεται μπροστά της. Η αποκλειστική συνεργασία της Trekking Hellas Γρεβενών με το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού του Ισραήλ μπορεί να αποφέρει πάρα πολλά οφέλη, όπως:
– Aμεση αύξηση της επισκεψιμότητας στον νομό από την άνοιξη του 2011
– Αύξηση των διανυκτερεύσεων στον νομό από Μάρτιο μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου σε περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας και μάλιστα τις καθημερινές.
– Μεγάλη και δωρεάν προβολή του νομού και της Δ. Μακεδονίας ευρύτερα στο Ισραήλ μιας και το συγκεκριμένο γραφείο οργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις για την προβολή νέων προορισμών.
– Προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών, αλλά και άλλων γραφείων, καθώς και τα προγράμματα του συγκεκριμένου γραφείου τα ακολουθούν τα επόμενα χρόνια και τα υπόλοιπα γραφεία του Ισραήλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024