Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πιστοποίηση κύρους από τον διεθνή οργανισμό TUV Sud

Διεθνής Πιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης στην Amadeus

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Οκτώβριος 2010, 00:00

Η Amadeus ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το κέντρο δεδομένων της στο Erding της Γερμανίας βραβεύτηκε με την πιστοποίηση κύρους “Energy Efficient Enterprise” από<...>

τον διεθνή οργανισμό TUV Sud.

Ο TUV Sud, ο οποίος παρέχει ανεξάρτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίεςn ελέγχου, πιστοποίησης και εκπαίδευσης, χορήγησε στην Amadeus την πιστοποίηση για το κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στο Erding της Γερμανίας μετά από πλήρη ενεργειακό έλεγχο των εγκαταστάσεων του κέντρου. Το κέντρο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τέτοιου είδους στην Ευρώπη, επεξεργάζεται συναλλαγές παγκοσμίως για όλο τον Όμιλο Amadeus και το 2009 διαχειρίστηκε περισσότερες από 670 εκ. μεμονωμένες ταξιδιωτικές συναλλαγές. 
Αυτή η πιστοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας, κατά την οποία η Amadeus διενήργησε πλήρη επιθεώρηση την ενεργειακής απόδοσης του κέντρου. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην παροχή ρεύματος, στις διαδικασίες θέρμανσης και ψύξης του χώρου και στον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, καθώς επίσης και στις διαδικασίες προμήθειας, εγκατάστασης και απεγκτάστασης. 
Κατόπιν του εσωτερικού ελέγχου, ο TUV Sud συνεργάστηκε με τα τμήματα διαχείρισης εγκαταστάσεων, διαχείρισης αποθήκευσης και σχεδιασμού χωρητικότητας της Amadeus για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, με σκοπό η Amadeus να αποκτήσει την πιστοποίηση ως ενεργειακά επαρκής εταιρεία. 
Ως αποτέλεσμα της πιστοποίησης, δημιουργήθηκαν πλέον εσωτερικοί κανόνες που αξιολογούν όλες τις δραστηριότητες του κέντρου με κριτήρια βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα η Amadeus κάνει επιπλέον προσπάθειες για να συνεχίσει την λειτουργία του κέντρου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί αποθέματα, με σκοπό την ανανέωση της πιστοποίησης το 2012. Παράλληλα, η Amadeus διατηρεί τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα τεχνικής εξυπηρέτησης για όλους τους πελάτες επί μονίμου βάσεως.

“Η πιστοποίηση του κέντρου ως ένα ενεργειακά επαρκές κέντρο αποτελούσε πάντα στόχο για μας. Θέλαμε να δείξουμε κατηγορηματικά ότι όντας επιχείρηση του ταξιδιωτικού κλάδου δεσμευόμαστε πλήρως με την περιβαλλοντική μας υπευθυνότητα”, δήλωσε ο κ. Eberhard Haag, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amadeus και γενικός διευθυντής του κέντρου επεξεργασίας δεδομένων της Amadeus. “Ένα κέντρο διεθνούς κύρους όπως το δικό μας πρέπει να πρωτοστατεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Φυσικά όμως υπάρχει και το οικονομικό όφελος από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας το οποίο μας επιτρέπει ταυτόχρονα να μεγιστοποιούμε στο έπακρο τα αποθέματά μας και να μετακυλύουμε την μείωση του κόστους στους πελάτες μας όπου αυτό είναι δυνατόν” καταλήγει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top