Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΓια πρώτη φορά γερμανικό τρένο διασχίζει τη Μάγχη
Απελευθέρωση των επιβατικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην ΕΕ

Για πρώτη φορά γερμανικό τρένο διασχίζει τη Μάγχη

Ένα γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας ICE3 της εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn (DB) διέσχισε χθες για πρώτη φορά από τη λειτουργία της την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης. Σύμφωνα με […]

Ένα γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας ICE3 της εταιρείας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn (DB) διέσχισε χθες για πρώτη φορά από τη λειτουργία της την υποθαλάσσια<...> σήραγγα της Μάγχης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το τρένο ξεκίνησε από τη Γαλλία χωρίς επιβάτες, δηλαδή με μόνους επιβαίνοντες τους οδηγούς και μια ομάδα τεχνικών, πραγματοποιώντας δοκιμαστικά το δρομολόγιο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να κυκλοφορήσει σε αυτή τη γραμμή.

Η γραμμή που διέρχεται κάτω από τη Μάγχη πρόκειται να ανοίξει στον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επιβατικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρένο της DB, ένα ICE3, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τη Siemens, ανήκει στην τελευταία γενιά των γερμανικών τρένων που είναι αντίστοιχα με τα γαλλικά TGV.

Από τότε που άρχισε η λειτουργία της σήραγγας, το 1994, η εταιρεία Eurostar -θυγατρική σε ποσοστό 55% της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, σε ποσοστό 5% της βελγικής SNCB και σε 40% της βρετανικής LCR– έχει το μονοπώλιο των δρομολογίων στη σήραγγα αυτή. Είναι η πρώτη φορά που ένα επιβατικό τρένο άλλης εταιρείας από τη Eurostar -εκτός των οχημάτων της Eurotunnel- κυκλοφορεί στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024