Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές δωρεές στο Μουσείο Τουρισμού
Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό

Σημαντικές δωρεές στο Μουσείο Τουρισμού

Μιά λαμπερή εκδήλωση με παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και πολλών επωνύμων, οργάνωσε στο Ξενοδοχείο St.George Lycabettus ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό, με την ευκαιρία […]

Μιά λαμπερή εκδήλωση με παρουσία προσωπικοτήτων από το χώρο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και πολλών επωνύμων, οργάνωσε στο Ξενοδοχείο St.George Lycabettus<…> ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Στην εκδήλωση που προλόγισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Ειρήνη Μαντζαβελάκη-Βασιλοπούλου, μίλησε ο σκαπανέας της τουριστικής δημοσιογραφίας κος Δ. Καλοφωλιάς που δώρησε στο Μουσείο αρχείο των γνωστών τουριστικών εκδόσεων του ομίλου όπως τεύχη των περιοδικών «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»και των τουριστικών οδηγών «Τourism in Greece”από τις δεκαετίες Ά60,Ά70 και Ά80.

Μίλησε επίσης, ο σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κος Θοδωρής Βαρβίας ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση δώρισε στο μουσείο Τουρισμού, στη μνήμη του πατέρα του Σπύρου Κ. Βαρβία, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της οικογενειακής επιχείρησης «ΒΑΡΒΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του τουρισμού από το 1927, στην Αίγυπτο, Μέση Ανατολή και Ελλάδα και επί τρείς γενιές, διάφορα αντικείμενα όπως μετάλλια και βραβεία διεθνών οργανισμών, το καπέλο της στολής που φορούσαν οι υπάλληλοι που παρελάμβαναν τους VIP τουρίστες στο αεροδρόμιο, μετοχή της εταιρείας της δεκαετίας του ΅60, τουριστικές μπροσούρες της εταιρείας και του γνωστού ξενοδοχείου GREEN COAST BUNGALOWS στο Σούνιο, από τις δεκαετίες Ά50, Ά60,΄70 και Ά80 και πλούσιο φωτογραφικό αρχείο από εκδηλώσεις όπως την δεξίωση υποδοχής της κάρτας DINERS CLUB που η εταιρεία BAΡΒΙΑΣ Α.Ε. εισήγαγε στην Ελλάδα το 1959, παρουσία και του ιδρυτή της κάρτας στην Αμερική κου Alfred Bloomingdale των ομώνυμων πολυκαταστημάτων στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση θύμισε παλιές μνήμες των χρυσών δεκαετιών του Τουρισμού, η κα Ελένη Σπερώνη, στενή συνεργάτης του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ολυμπιακή Αεροπορία και από τις πρώτες Ελληνίδες στο χώρο του Τουρισμού και των Δημοσίων Σχέσεων που είχε αναλάβει μεταξύ άλλων και τα εγκαίνια του Ξενοδοχείου ATHENS HILTON τη δεκαετία του Ά60.

Η πρόεδρος του συνδέσμου, κα Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου, ευχαρίστησε τους δωρητές, τους φίλους και υποστηρικτές που ήταν παρόντες και αγκάλιασαν το όραμα για το Μουσείο Τουρισμού.

Αντιπροσωπευτικά αντικείμενα από τις συλλογές εκτίθενται σε μόνιμο εκθετήριο στην έδρα του συνδέσμου,στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, μέχρι την επισκευή του κτιρίου.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων και των δωρεών ακολούθησε cocktail με παρουσίαση 24 τυριών από τον γνωστό chef Έκτορα Βοtrini συνεργάτη των εστιατορίων του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024