Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Για 7η φορά οι εθελοντές καθαρίζουν την Μεσόγειο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάιος 2001, 00:00

Για 7η συνεχή χρονιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου χιλιάδες εθελοντές σε 20 μεσογειακές χώρες ταυτόχρονα συμμετέχουν στη δράση<...> "Καθαρίστε τη Μεσόγειο", Clean Up the Med, συλλέγοντας απορρίμματα από ακτές, λίμνες, και δάση. Οι εθελοντές εξοπλισμένοι με γάντια, σακούλες, καπέλα, συγκεντρώνουν τόνους σκουπιδιών, κυρίως πλαστικό και γυαλί και παραδίδουν τις περιοχές καθαρές στους τουρίστες. Την Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον καθαρισμό της Μεσογείου, την διοργανώνει ο οργανισμός "Legambiente<.>

", ο οποίος είναι ιταλικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οικολογικός οργανισμός, μέλος μεγάλων και διεθνών οικολογικών Ενώσεων και Φορέων για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής και φυσικού Περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα τη δράση συντονίζει ο "

Αρκτούρος<.>

" ως γραμματεία του δικτύου Εθελοντισμός και Φυσικό Περιβάλλον. Η συμμετοχή εθελοντών στη χώρα μας για το 2001 υπετριπλασιάστηκε (3.000 το 2000) σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Φέτος οι εθελοντές έφθασαν τις 11.000 και συγκεντρώθηκαν σε 110 διαφορετικά σημεία της χώρας, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Στην Κρήτη μεταξύ των ξενοδοχείων που συμμετείχαν στην εκστρατεία ήταν το Fodele Beach, η αλυσίδα Maris Hotels, τα ξενοδοχεία Aldemar, και τα ξενοδοχεία Grecotel.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top