Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΝομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το TripAdvisor
Trip(needs legal)Advisor;

Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το TripAdvisor

Η πολύ γνωστή ιστοσελίδα με ταξιδιωτικά σχόλια TripAdvisor έφτασε πριν λίγες ημέρες (σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας) τα 40 εκατομμύρια μέλη! Πραγματικά μεγάλη επιτυχία, που επισκιάζεται όμως από μια σειρά… νομικών προβλημάτων, καθώς όπως φαίνεται οι μηνύσεις εναντίον της πλέον πέφτουν βροχή!…

Η πολύ γνωστή ιστοσελίδα με ταξιδιωτικά σχόλια TripAdvisor έφτασε πριν λίγες ημέρες (σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας) τα 40 εκατομμύρια μέλη!<...> Πραγματικά μεγάλη επιτυχία, που επισκιάζεται όμως από μια σειρά… νομικών προβλημάτων, καθώς όπως φαίνεται, οι μηνύσεις εναντίον της πλέον πέφτουν βροχή!

Εδώ και αρκετά χρόνια βέβαια το TripAdvisor αντιμετώπιζε διάφορες μηνύσεις από ξενοδόχους οι οποίοι έβλεπαν διάφορα αρνητικά, προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια για το ξενοδοχείο τους στις σελίδες της δημοφιλούς ιστοσελίδας που δεν είχαν βάση κάποιες φορές – έκαναν λοιπόν μήνυση όμως συνήθως τις απέσυραν όταν το TripAdvisor δεχόταν να διαγραφούν τα συγκεκριμένα σχόλια.

Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά καθώς πλέον η Βρετανική Ένωση Ξενοδόχων (BHA – British Hospitality Association) αντιδρώντας σε μια λίστα που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα TripAdvisor, με τα 10 πιο βρώμικα ξενοδοχεία (από τα οποία 8 ήταν στην Αγγλία!) όχι μόνον έκανε μήνυση αλλά έθεσε το θέμα γενικότερα στην Ευρωπαική Επιτροπή (δείτε σχετική συνέντευξη του CEO της BHA κ. Bob Cotton, στις σελίδες του TravelDailyNews International κάνοντας κλικ εδώ).

Επίσης μια ομαδική αγωγή που ετοιμάζεται τώρα από 300 (μέχρι στιγμής) ξενοδόχους, οι οποίοι έχουν αναθέσει στην Βρετανική εταιρεία “online reputation” KwikChex θα προκαλέσει επιπλέον μεγάλα προβλήματα στην TripAdvisor καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, έχουν βρει (εντοπίζοντας την διεύθυνση IP) αρκετές περιπτώσεις όπου αρνητικά σχόλια για κάποιο ξενοδοχείο έχουν αναρτηθεί από ανταγωνιστές του ξενοδοχείου, πράγμα που σημαίνει ότι η κατηγορία έχει πλέον ισχυρή νομική βάση! Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το TripAdvisor δεν έχει αποκαλύψει το πως θα χειριστεί το όλο θέμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024