Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διευκρινίζουν οι Μινωικές Γραμμές τις προθέσεις τους για ρευστοποιήσεις

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Μάιος 2001, 00:00

Διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της, να ρευστοποιήσει τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, δίνουν<...> οι Μινωικές Γραμμές<.>

, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας 'δεν απηχούν, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, τις επακριβείς προθέσεις της εταιρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα, κατασκευής οκτώ (8) υπερσύγχρονων πλοίων εξελίσσεται απρόσκοπτα, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση και με τα πρώτα τρία υπερπολυτελή και ταχύτατα πλοία να έχουν ήδη παραληφθεί και δρομολογηθεί στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού αυτού προγράμματος, κατά πάγια τακτική της εταιρίας, καλύπτεται κατά 70% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 30% από ίδια κεφάλαια.

Για την άντληση των ιδίων κεφαλαίων, οι Μινωικές Γραμμές προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Σε περίπτωση όμως που το επόμενο διάστημα δεν βελτιωθούν οι συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς, η εταιρία έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία της εναλλακτικής κάλυψης της ίδιας συμμετοχής της, μέσω της ρευστοποίησης ενός μέρους των συμμετοχών της σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η εταιρία προωθεί την προγραμματισμένη ανανέωση του στόλου της με την πώληση των παλαιών πλοίων που αντικαθίστανται από τα νέα υπερσύγχρονα σκάφη. Το F/B Ν. Καζαντζάκης έχει ήδη πωληθεί, ενώ θα ακολουθήσουν τα πλοία Κινγκ Μίνος και Ελ Γκρέκο, γεγονός που συναρτάται με την δρομολόγηση στη θέση τους των νεότευκτων σκαφών.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στην

Minoan<.>

Flying Dolphins, οι Μινωικές Γραμμές δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένες να εξετάσουν αποκλειστικά και μόνο σοβαρές προτάσεις συνεργασίας με στρατηγικό επενδυτή, η συμμετοχή του οποίου θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια.

Ειδικά για την συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών στην εταιρία FORTHnet, τονίζεται ότι, εάν τελικώς κριθεί σκόπιμη η ρευστοποίησή της, αυτή θα γίνει μόνο μέσα από την διαδικασία πώλησης πακέτου και όχι μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς. Οποιαδήποτε απόφαση για πώληση, θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση της FORTHnet, ώστε ο νέος μέτοχος να αποτελέσει σημαντικό στρατηγικό συνεργάτη που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρίας αυτής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top