Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΙΤΑ Software

"Fair Search" εναντίον Google

Πάνος Φωτιάδης - 02 Νοέμβριος 2010, 00:00

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην αντιπαράθεση αρκετών από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, με την προσπάθεια της Google να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας λογισμικού ΙΤΑ Software. Οι εταιρείες TripAdvisor, Expedia, Travelocity...

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην αντιπαράθεση αρκετών από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, με την προσπάθεια της Google να αποκτήσει τον έλεγχο της<...>

εταιρείας λογισμικού ΙΤΑ Software.

Οι εταιρείες TripAdvisor, Expedia, Travelocity, Kayak.com, Hotwire.com, Sabre, Sidestep και Farelogix ένωσαν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν την εξαγορά της ΙΤΑ Software από την Google, Inc., σχηματίζοντας τη συμμαχία με το όνομα Fair Search.

Όπως είναι γνωστό, η Google κατέθεσε, πρόσφατα,  πρόταση εξαγοράς της εν λόγω εταιρείας, έναντι τιμήματος 700 εκατ. δολ. Η ΙΤΑ Software είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την μηχανή αναζήτησης αεροπορικών ναύλων που χρησιμοποιείται στην έρευνα από τα αντιτιθέμενα στην εξαγορά ταξιδιωτικά websites, αλλά και αρκετές αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, Continental Airlines, Southwest, US Airlines, Virgin κ.ά. Υπολογίζεται ότι η μηχανή αναζήτησης της ΙΤΑ εξυπηρετεί το 65% των online αναζητήσεων στις ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα θα είναι λοιπόν, όπως ισχυρίζεται η συμμαχία, ότι απειλείται ο ανταγωνισμός στην online αναζήτηση καθώς θα και θα υπάρχουν λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή στο μέλλον. Κατά συνέπεια, εάν η εξαγορά εγκριθεί τελικά οι καταναλωτές θα πρέπει στο μέλλον  να αναμένουν υψηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, σχολιάζει η συμμαχία, η οποία μάλιστα έχει ανεβάσει και την ιστοσελίδα fairsearch.org στο Internet, όπου παραθέτουν τα επιχειρήματά τους, εναντίον της σχεδιαζόμενης εξαγοράς.

Από την πλευρά της η Google, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την τροπή που πήρε το θέμα και τη στάση που τηρούν οι εταιρείες που σχημάτισαν την συμμαχία, καθώς κατά δήλωση στελέχους της “η ΙΤΑ θα μας βοηθήσει να παρέχουμε καλύτερα αποτελέσματα στους χρήστες μας”. Η υπόθεση της εξαγοράς αυτής θα κριθεί από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top