Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΥΠΕΧΩΔΕ: Ευνοϊκοί όροι δόμησης με στόχο την οικιστική ανάπτυξη γύρω από το αεροδρόμιο

ΥΠΕΧΩΔΕ: Ευνοϊκοί όροι δόμησης με στόχο την οικιστική ανάπτυξη γύρω από το αεροδρόμιο

Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ μεταξύ άλλων επιτρέπει την κατασκευή κτισμάτων γύρω από το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, με στόχο την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο […]

Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ<.> μεταξύ άλλων επιτρέπει την κατασκευή κτισμάτων γύρω από το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα<.><...>, με στόχο την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει: Διατηρείται τυπικά το όριο των 20 στρεμμάτων που ισχύει από το 1984 για ολόκληρη την Αττική. Ωστόσο, στην πράξη, το ΥΠΕΧΩΔΕ επικαλείται τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου για τη Λαυρεωτική, που έχει θεσμοθετηθεί πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα στα Μεσόγεια να μειώνεται στα 10 – 12 στρέμματα το όριο αρτιότητας για τις βιομηχανίες και άλλες επαγγελματικές χρήσεις, για τα θερμοκήπια να αρκούν δύο στρέμματα, για τα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις το όριο να είναι οκτώ στρέμματα και για τις κατοικίες τέσσερα στρέμματα.
Παραμένει η ελεγχόμενη ζώνη των 22.000 στρεμμάτων από τις τρεις πλευρές του αεροδρομίου (η τρίτη καλύπτεται από το Αττικό Άλσος). Δίνεται, πάντως, η δυνατότητα να αναπτυχθούν όλες οι χρήσεις που προβλέπει ο νόμος για το "Ελ.Βενιζέλος<.>" (κατοικίες, βιοτεχνικοί και αποθηκευτικοί χώροι, εστιατόρια κ.λπ.) με τους ευνοϊκούς όρους δόμησης του ΠΔ του 1978, το οποίο αφορά σε εκτός σχεδίου ακίνητα με πρόσοψη σε επαρχιακή και κοινοτική οδό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το όριο αρτιότητας ορίζεται στα δύο στρέμματα, που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί ακόμα και στα 750τ.μ.
Επιπλέον, τα δύο μέτρα συνοδεύονται από την επιτάχυνση των εντάξεων στο σχέδιο πόλης περίπου 55.000 στρεμμάτων γης. Οι νέες εντάξεις αφορούν κατά κύριο λόγο στο Γέρακα, τα Γλυκά Νερά, την Παλλήνη, τους συνοικισμούς του ΠΑΝ και του Αγ.Σπυρίδωνα στο Πικέρμι, την Καλλιθέα και το Βουτζά της Ραφήνας, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο.

Ο κ. Λαλιώτης όμως ξεκαθάρισε ότι 22.000 στρέμματα γύρω από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" δεν πρόκειται να οικοδομηθούν, και επισήμανε ότι και για τα Μεσόγεια ισχύουν οι γενικότεροι όροι δόμησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024