Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ στις ειδικές μορφές τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 16 Νοέμβριος 2010, 00:00

Την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ως τουριστικού προορισμού, συμφώνησαν οι αρμόδιοι για θέματα τουρισμού υπουργοί των χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) σε Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης...

Την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας ως τουριστικού προορισμού, συμφώνησαν οι αρμόδιοι για θέματα τουρισμού υπουργοί των χωρών - μελών του<...>

Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) σε Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε χθες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Παρουσιάζοντας, τα αποτελέσματα της Συνόδου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τόνισε ότι συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών- μελών στον τομέα των ειδικών μορφών τουρισμού, με την προώθηση προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ελληνική πρωτοβουλία για την ένταξη της Εγνατίας Οδού στο πρόγραμμα “Δρόμος του Μεταξιού”, το οποίο περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη του τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι των χωρών- μελών του ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου) συμφώνησαν να διερευνήσουν την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης τουριστικής βίζας μεταξύ των χωρών τους και ειδικότερα η Ελλάδα , ως η μόνη χώρα-μέλος της Συμφωνίας Schengen, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει τη δυνατότητα βελτίωσης του υφιστάμενου καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ.

Ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι στη Σύνοδο διαπιστώθηκε η διάθεση όλων για την προώθηση της συνεργασίας και ανέφερε πως  οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών θα καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικού προορισμού.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή συνάντηση  είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται και έρχεται να εξειδικεύσει και να υλοποιήσει τις δράσεις της πρώτης  Συνάντησης που είχε γίνει στη Ρόδο, το Μάρτιο του 2005.

Στη σύνοδο, εκπροσωπήθηκαν 24 χώρες εκ των οποίων 11 κράτη-μέλη του ΟΣΕΠ (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και 13 παρατηρητές κρατών-μελών θεματικού διαλόγου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top