Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο ΔΑΑ είναι ένα θαυμάσιο στοιχείο ενεργητικού

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελ. Βενιζέλος από τη γερμανική Fraport

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Νοέμβριος 2010, 00:00

Την ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και για ορισμένα αεροδρόμια στη Βρετανία εκ μέρους<...>

της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης αερολιμένων Fraport επιβεβαίωσε ανώτερο διευθυντικό στέλεχός της, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

“Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν σε 25% των βασικών κερδών μας και ελπίζουμε στην αύξηση του μεριδίου αυτού στο ένα τρίτο, κατά την επόμενη πενταετία|, δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζινέλ, αντιπρόεδρος επί θεμάτων διεθνών επενδύσεων και διαχείρισης της Fraport.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Fraport, η οποία προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 δισ. ευρώ στον αερολιμένα της στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, προσδοκά την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού τόσο σε αναδυόμενες όσο και σε ώριμες οικονομίες, δήλωσε ο Ζινέλ, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου που διεξάγεται στο Δουβλίνο, επί θεμάτων παγκόσμιας ανάπτυξης των αερομεταφορών.

“Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης ποσοστού 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο Αθηνών, καθώς χρειάζεται να μειώσει το χρέος της. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο στοιχείο ενεργητικού, το οποίο γνωρίζουμε καλά και θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτό”, είπε ο Ζινέλ.

Η Fraport βοήθησε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Hochtief, η οποία κατέχει ποσοστό 45% του αεροδρομίου, να το αναπτύξει. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής συμβούλων σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στο Αεροδρόμιο των Αθηνών”, πρόσθεσε.

“Παρακολουθούμε επίσης την κατάσταση με την ΒΑΑ στη Βρετανία. Μας αρέσουν τα αεροδρόμια στη Σκωτία που έχουν ένα καλό μίγμα κίνησης και μια ευρεία βάση αεροπορικών εταιρειών και όχι μόνον μεταφορείς χαμηλού κόστους”, δήλωσε ο Ζινέλ. Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε προς την ΒΑΑ, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην ισπανική εταιρεία έργων υποδομής Ferrovial, ότι πρέπει να διασπάσει το δίκτυο αερολιμένων που διαθέτει στην Βρετανία, εξαιτίας απόφασης δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το Εφετείο επανέφερε υποχρέωση της ΒΑΑ να εκποιήσει το Αεροδρόμιο του Στάνστεντ, στα βορειανατολικά του Λονδίνου, και του αεροδρομίου της είτε στην Γλασκόβη είτε στο Εδιμβούργο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top