Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Σωστή η μείωση των τουριστών που προβλέπει το ΙΤΕΠ

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Σωστή η μείωση των τουριστών που προβλέπει το ΙΤΕΠ

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΞΕΕ, κ. Αριστοτέλης Διβάνης επιβεβαιώνει ότι οι προβλέψεις του ΙΤΕΠ, Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, είναι αληθινές και προέρχονται από τα […]

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ΞΕΕ<.>, κ. Αριστοτέλης Διβάνης επιβεβαιώνει ότι οι προβλέψεις του ΙΤΕΠ<.><...>, Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, είναι αληθινές και προέρχονται από τα στοιχεία της αγοράς, ενώ σε αντίθεση οι προβλέψεις του ΕΟΤ για αύξηση της τουριστικής κίνησης που προέρχεται από τις ΔΙΤΕΞ, Διεύθυνση Τουρισμού Εξωτερικού, είναι τελείως λανθασμένες.

Συγκεκριμένα ο κ. Διβάνης τόνισε ότι 'είναι λυπηρό να ενοχλείται ο υπουργός Ανάπτυξης με τεκμηριωμένες διαπιστώσεις που απεικονίζουν μια καθόλου ευχάριστη για τον τουριστικό τομέα πραγματικότητα. Οι πηγές και στοιχεία που διαθέτει το ΙΤΕΠ προέρχονται από την ίδια την αγορά, αφού το ΙΤΕΠ είναι το επιστημονικό όργανο του ξενοδοχειακού κλάδου και έχει συνεχή ροή των πλέον έγκυρων πληροφοριών από όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Η ενημέρωση που εμφανίζει το υπουργείο από τις διευθύνσεις του εξωτερικού ως κρατούσα τα σκήπτρα της εγκυρότητας είναι γνωστό ότι προέρχεται από ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια να μην δυσαρεστούν τους προϊσταμένους τους'.

Ο κ.Διβάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι οι ΔΙΤΕΞ 'προβλέπανε αυξήσεις τουριστών και την περίοδο της κρίσης στον Περσικό Κόλπο'. Τέλος, ο κ.Διβάνης έθεσε το ακόλουθο ερώτημα στον υπουργό Ανάπτυξης: 'Αντί λοιπόν ο υπουργός να σπεύδει να διαψεύσει τους ίδιους τους επαγγελματίες, μήπως θα ήταν σοφότερο και πιο σωτήριο για τον τομέα να ασχοληθεί με τρόπους θεραπείας της ήδη χωλαίνουσας τουριστικής κίνησης';

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024