Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μικρή η μείωση παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό

Μείωση 3,3% του κύκλου εργασιών της Autohellas Hertz το 9μηνο του 2010

Τατιάνα Ρόκου - 18 Νοέμβριος 2010, 00:00

Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz το εννιάμηνο του 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό.<...>

Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 128,2 εκατ. ευρώ, έναντι 132,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 3,3%.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν στα 15,3 εκατ. ευρώ, από 18,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της μείωσης αυτής ήταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη του 2009, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων μειώθηκαν στα 64,3 εκατ. ευρώ, από 66,5 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2009. Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους 19 εκατ. ευρώ, από 13,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 53,9 εκατ. ευρώ, από 56,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου ανέρχεται πλέον στα 125 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμιακά αποθέματα διαμορφώνονται στα 82 εκατ. ευρώ (από 54 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009), διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας κατά την παρούσα κρίση.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας, η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον σε 4 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Σερβία, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε όλες τις οικονομίες των Βαλκανίων. 

Το Σεπτέμβριο, η Autohellas προχώρησε στην πώληση της συγγενούς εταιρείας Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ. Η πώληση αυτή επηρέασε κυρίως τα κέρδη της μητρικής, καθώς στα ενοποιημένα αποτελέσματα τα κέρδη είχαν ήδη περιληφθεί στις προηγούμενες περιόδους λόγω της εφαρμογής της μεθόδου της καθαρής θέσης στην ενοποίηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top