Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώνονται οι εργασίες για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας
Ετοιμο το στέγαστρο μέχρι το τέλος του χρόνου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες για να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας

Μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως και νωρίτερα, το στέγαστρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί, ενώ στις 31 Μαΐου 2011 υπολογίζεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους αρχαιολόγους, προκειμένου να […]

Μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως και νωρίτερα, το στέγαστρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης θα έχει αποκατασταθεί, ενώ στις 31 Μαΐου 2011<...> υπολογίζεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους αρχαιολόγους, προκειμένου να οργανώσουν τον χώρο ώστε να ανοίξει για το κοινό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς και, όπως λέει ο καθηγητής Αρχαιολογίας Χρ. Ντούμας, το μόνο πρόβλημα είναι ο καιρός, αφού οι άνεμοι εμποδίζουν το έργο τους. Απομένει ακόμη να τοποθετηθούν τέσσερις κολόνες από τις 94 που στηρίζουν το προστατευτικό στέγαστρο.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του βιοκλιματικού στεγάστρου κ. Ν. Φιντικάκη, η στέγη αντικαταστάθηκε ολόκληρη και αποτελείται πλέον από συμπαγή μεταλλικά δοκάρια, ενώ αντικαταστάθηκαν επίσης όλες οι κολόνες και τα σεισμικά εφέδρανα. Πάνω από τη μεταλλική στέγη θα τοποθετηθούν οι μονώσεις ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στην επιφάνεια του στεγάστρου θα φυτευτεί πρασινάδα. Οι εργασίες που απομένουν είναι η τοποθέτηση της ψευδοροφής, τα κουφώματα για τις περιμετρικές πόρτες και τα παράθυρα, καθώς και οι διάδρομοι (εντός και εκτός). Ήδη ολοκληρώθηκε ο βιολογικός καθαρισμός ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απομάκρυνση του ενδιάμεσου παταριού που είχε τοποθετηθεί επάνω από τα αρχαία για την προστασία τους.

Εντός του αρχαιολογικού χώρου απομένει η χάραξη διαδρόμων για τους επισκέπτες, η ανάδειξη των κτιρίων του οικισμού και οι θεματικές εκθέσεις με αρχαία ευρήματα που θα τοποθετηθούν σε ξύλινες προθήκες, κλειστές με γυαλί. Εξωτερικά προβλέπονται η χάραξη διαδρομής από τον δρόμο ως την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (περί τα 150 μέτρα) και ειδικός χώρος για επισκέπτες και ξεναγούς στην είσοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου παραμένει κλειστός από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν κατέρρευσε τμήμα του προηγούμενου στεγάστρου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός τουρίστας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024