Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Μαύρη Θάλασσα γίνεται συνδετικός κρίκος των τουριστικών προϊόντων των χωρών-μελών του ΟΣΕ
Φόρουμ Argo

Η Μαύρη Θάλασσα γίνεται συνδετικός κρίκος των τουριστικών προϊόντων των χωρών-μελών του ΟΣΕ

Την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των χωρών του Ευξείνου Πόντου, ως μέσο ανάπτυξης του τουρισμού, αναδεικνύει, η πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Συνδέσμου των εν […]

Την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των χωρών του Ευξείνου Πόντου, ως μέσο ανάπτυξης του τουρισμού, αναδεικνύει, η πρωτοβουλία του<...> Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), μέσω του διεθνούς φόρουμ Argo, οι εργασίες του οποίου, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia.

Μάλιστα, οι 12 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) φιλοδοξούν να δημιουργήσουν κοινά προγράμματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν τουριστικές διαδρομές που καλύπτουν περισσότερες από μία χώρα.

Όπως είπε ο διευθυντής του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κ. Βασίλης Κοντός, στόχος της διοργάνωσης του διεθνούς φόρουμ Agro, είναι η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων, τα οποία, “ουσιαστικά θα καλύψουν τη συνύπαρξη των πολιτισμών των χωρών της περιοχής”. Πρόσθεσε δε πως οι ίδιες πρωτοβουλίες αναμένεται ότι θα δώσουν τη δυνατότητα ανοίγματος των τουριστικών πρακτόρων των χωρών της περιοχής σε νέες αγορές.

“Ο Εύξεινος Πόντος είναι το παράθυρο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή”, επισήμανε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Πέτρος Κοντός, υπογραμμίζοντας τη δυναμική των εξαγωγών και των επενδύσεων του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες-μέλη του ΟΣΕΠ, του οποίου την προεδρία ασκεί η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2010.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Πίτερ Τζόρνταν, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (YNWTO) αναφέρει ότι η τάση για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Ευρώπης είναι θετική, αφού, το 2010 αναμένεται – σύμφωνα με την έρευνα του Βαρόμετρου του UNWTO – αύξηση 3%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι, για πρώτη φορά από την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πολλοί προορισμοί στην Ευρώπη κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα για τέσσερις ή πέντε συνεχείς μήνες, από τον περασμένο Μάιο και έπειτα.

Ουγγαρία, Τουρκία και Ιταλία κατέγραψαν το οκτάμηνο του 2010 – αύξηση 7%, 5% και 3%, αντίστοιχα, στις αφίξεις, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2009. Η Κροατία, με αύξηση 5% και η Αυστρία με 3%, στις αφίξεις, “ανάρρωσαν πλήρως από την αρνητική τάση του 2009” προστίθεται στην έρευνα.

Αύξηση στις αφίξεις σημείωσαν, το οκτάμηνο του 2010 και η Γεωργία (+38%), η Βοσνία – Ερζεγοβίνη (+17%), το Αζερμπαϊτζάν (+13%), η Μάλτα (+13%), η Εσθονία (+12%), η Αρμενία (+11%), η Αλβανία (+8%), η Βουλγαρία (+6%) και το Μαυροβούνιο (+5%).

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του προγράμματος Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο, του UNDP, Τζουζέπε Μπελσίτο τόνισε ότι το φόρουμ Agro αποτελεί ένα εργαλείο για την εδραίωση του κλίματος καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, την ειρήνη και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα, πρόσθεσε, υλοποιείται από το 2007 και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Τουρκίας, του UNDP και του ΟΣΕΠ.

Στο φόρουμ Argo συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες από τις12 χώρες-μέλη του ΟΣΕΠ (Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μόλδοβα, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024