Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑμεση αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Αμεση αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Την “ασθένεια” των ελληνικών μνημείων επιδιώκει να αντιμετωπίσει -για πρώτη φορά-στην ιστορία του- το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αφού ολοκλήρωσε τη διάγνωση προτείνει με την εκπόνηση σχετικού προγράμματος την άμεση “θεραπεία” τους…

Την “ασθένεια” των ελληνικών μνημείων επιδιώκει να αντιμετωπίσει -για πρώτη φορά-στην ιστορία του- το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αφού<...> ολοκλήρωσε τη διάγνωση προτείνει με την εκπόνηση σχετικού προγράμματος την άμεση “θεραπεία” τους.

Ο λόγος για τις ελλείψεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε εκατοντάδες μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την ελληνική επικράτεια. Με το νέο πρόγραμμα αναβαθμίζονται στο άμεσο μέλλον όλες οι υπηρεσίες, με στόχο να ανταποκρίνονται στην εύρυθμη λειτουργία και τις ανάγκες των επισκεπτών, αλλά και στην αξία των ίδιων των μνημείων.

Δίνοντας μερικά “ηχηρά” παραδείγματα έλλειψης προσφερόμενων υπηρεσιών, ο υπουργός, κ. Παύλος Γερουλάνος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης που δε δίνει δυνατότητες πρόσβασης σε ΑΜΕΑ, ή την περίπτωση του Ολυμπιείου (στήλοι του Ολυμπίου Διός), όπου ο επισκέπτης δεν μπορεί να προμηθευθεί ένα μπουκάλι νερού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024