Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι ταξιδιώτες επαναστατούν ενάντια στην ασφάλεια των αεροδρομίων
Δημοσκόπηση του Skyscanner

Οι ταξιδιώτες επαναστατούν ενάντια στην ασφάλεια των αεροδρομίων

Δημοσκόπηση του Skyscanner αποκαλύπτει το 42% των ταξιδιωτών ομολογούν ότι έχουν περάσει κρυφά απαγορευμένα αντικειμένα από την ασφάλεια του αεροδρομίου, ενώ σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει η σωματική έρευνα αποτελεί παραβίαση…

Δημοσκόπηση του Skyscanner αποκαλύπτει το 42% των ταξιδιωτών ομολογούν ότι έχουν περάσει κρυφά απαγορευμένα αντικειμένα από την ασφάλεια του αεροδρομίου, ενώ σχεδόν<...> το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει η σωματική έρευνα αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Αυτήν την εβδομάδα χιλιάδες Αμερικανοί που παίρνουν πτήσεις προς Νέα Υόρκη, Λος Aντζελες και άλλες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην εκστραρεία “DonΆt Touch My Junk” και να αρνηθούν την πλήρη σωματική τους έρευνα κατά την πολυάσχολη περίοδο της Γιορτής των Ευχαριστιών. Και για να ενταθεί περισσότερο η κατάσταση, μια επιβάτιδα που περνούσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο υποστήριξε ότι ένας από τους άνδρες υπαλλήλους της ασφάλειας, που χάζευε το στήθος της, τη διάλεξε για σωματικό έλεγχο.

Με τους Αμερικανούς να έχουν “εξεγερθεί” για τους σαρωτές σώματος και τη σωματική έρευνα, το Skyscanner.net αποκαλύπτει τι θεωρείται το πιο ενοχλητικό πράγμα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια. Τα αποτελέσματα δείχνουν υποστήριξη στην εκστρατεία “DonΆt Touch My Junk”, με το 46% του συνόλου των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι είχαν νιώσει άβολα κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας έρευνας σε αεροδρόμιο. Το 34% δήλωσε ότι “αισθάνθηκε λίγο αμήχανα”, ενώ ένας στους οκτώ ισχυρίστηκε ότι “αισθάνθηκε να παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή”.

Το μήκος των ουρών για τον έλεγχο ασφαλείας καταγράφηκε επίσης ως μια μεγάλη ενόχληση, με το 57% να δηλώνει ότι οι ουρές ήταν “πάντοτε πολύ μεγάλες”. Με την απογοήτευση των ταξιδιωτών λόγω των μακρών σε χρονική διάρκεια και αυστηρών ελέγχων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (43%) παραδέχεται έχει περάσει κρυφά από το προσωπικό ασφαλείας απαγορευμένα αντικείμενα, το 29% έκανε το ίδιο αλλά κατά λάθος -το 14% όμως ομολόγησε ότι η πράξη αυτή έγινε συνειδητοποιημένα.

Η απογοήτευση συνεχίζεται με το 25% να λέει ότι το προσωπικό ασφαλείας ήταν “γκρινιάρηδες και συγκαταβατικοί”. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πηγή ενόχλησης στην πραγματικότητα, λένε, δεν είναι οι ίδιοι οι έλεγχοι, αλλά άλλοι ταξιδιώτες, που καθυστερούν και δημιουργούν τις ουρές.

Οι πιο σημαντικές ενοχλήσεις για τους επιβάτες είναι:
1. Aτομα που δεν υπακούουν στους κανονισμούς ασφαλείας και καθυστερούν και όλους τους υπόλοιπους
2. Το μάκρος των ουρών, ειδικά όταν δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για έλεγχο
3. Ο κανόνας των 100ml για υγρά και τζελ
4. Η αναγκαστική έκδυση ζώνης και παπουτσιών
5. Η αναγκαστική δοκιμή παιδικών τροφών και υγρών από τους γονείς που ταξιδεύουν
6. Έρευνα της χειραποσκευής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024