Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη του τουρισμού στην Επαρχία Αμαρίου στο Ρέθυμνο

Ανάπτυξη του τουρισμού στην Επαρχία Αμαρίου στο Ρέθυμνο

Με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των τομέων της Γεωργίας και του Τουρισμού και με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική παράδοση, ομάδα κατοίκων της επαρχίας Αμαρίου του Νομού […]

Με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των τομέων της Γεωργίας και του Τουρισμού και με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική παράδοση<...>, ομάδα κατοίκων της επαρχίας Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνου, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σύσταση της Αναπτυξιακής Επιχειρηματικής Ανώνυμης Εταιρίας Αμαρίου (ΑΝ.Ε.Α.).

Η παρουσίαση της υπό σύσταση Εταιρίας έγινε χθες στο Ρέθυμνο<.>, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή της ΑΝ.Ε.Α.<.>, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.

Η επαρχία Αμαρίου, μία από τις ομορφότερες και παρθένες περιοχές της ορεινής Κρήτης, αποτελείται από 32 μικρά χωριά, τα οποία ανήκουν στους δύο νέους Δήμους Συβρίτου και Κουρητών. Τις τελευταίες δεκαετίες, η επαρχία δεν έχει την ανάπτυξη που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νέων της περιοχής, αλλά και την εγκατάλειψη των γεωργικών εκτάσεων.

Η παντελής έλλειψη τουριστικής υποδομής στερεί από τον τόπο, με την τόσο όμορφη φύση και πλούσια παράδοση, τα οφέλη από την βιομηχανία που στηρίζει κύρια την οικονομία του νησιού.

Η υπό σύσταση Αναπτυξιακή Επιχειρηματική Ανώνυμη Εταιρεία Αμαρίου, αποσκοπεί να φέρει κοντά τους απανταχού Αμαριώτες, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε ζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουν στην βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας της επαρχίας.

Η ανάπτυξη της γεωργίας που περιλαμβάνει την φυτική και ζωική παραγωγή, του τουρισμού, αλλά και μεσαίων και μικρών μεταποιητικών δραστηριοτήτων, είναι οι τρεις βασικοί στόχοι της υπό σύσταση Εταιρίας, η οποία προσδοκά σύντομα να αποκτήσει μετόχους από όλα τα Αμαριώτικα σπίτια στον κόσμο.

Εγκαταλελειμμένες και υπό μερική δραστηριότητα γεωργικές εκτάσεις θα αξιοποιηθούν με τον πλέον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μικρές μονάδες θα τυποποιούν με σύγχρονες μεθόδους, προϊόντα γεωργικής και ζωϊκής παραγωγής.

Πολλά σπίτια και κτίρια θα αναπαλαιωθούν και θα αποτελέσουν περιζήτητους παραδοσιακούς οικισμούς, για επισκέπτες που θα απολαμβάνουν την ομορφιά του τόπου και τα αγνά προϊόντα του.

Η ΑΝ.Ε.Α., με την συνεργασία ειδικών επιστημόνων στους τομείς της τοπικής ανάπτυξης, της γεωργίας, δημογραφικών και οικονομικών θεμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος, εκπονεί την περίοδο αυτή μελέτη, από την οποία θα προκύψουν επενδυτικές προτάσεις υψηλών στόχων και αποδόσεων. Από την ίδια μελέτη, θα προσδιορισθούν οι πηγές χρηματοδότησης των σχεδίων, που θα αφορούν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Κρήτης κ.ά.

Οι επενδυτικές αυτές προτάσεις, θα αφορούν όλους τους τομείς και κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων, με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την περιοχή, με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον.

Η Οργανωτική Επιτροπή της ΑΝ.Ε.Α. Α.Ε. απευθύνει έκκληση στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε όλους τους Αμαρίωτες που ζουν μακριά από την πατρίδα τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγκαλιάσουν την νέα αυτή πρωτοβουλία, που θα φέρει πάλι την ευημερία στα χωρία τους, θα δώσει δουλειά στους νέους – γυναίκες και άνδρες και θα κάνει γνωστό τον τόπο τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024