Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερευνα της TripAdvisor για τις τάσεις το 2011

Οι διακοπές επιστρέφουν για τους Ευρωπαίους το 2011

Τατιάνα Ρόκου - 02 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Το ταξιδιωτικό site TripAdvisor ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ταξιδιωτικών τάσεων για το 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 6.295 Ευρωπαίων (από τους οποίους οι 902 Βρετανοί) τουριστών, σύμφωνα με τα οποία το 2011 θα είναι περισσότερο ελπιδοφόρο για την τουριστική βιομηχανία....

Το ταξιδιωτικό site TripAdvisor ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας ταξιδιωτικών τάσεων για το 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή<...>

6.295 Ευρωπαίων (από τους οποίους οι 902 Βρετανοί) τουριστών, σύμφωνα με τα οποία το 2011 θα είναι περισσότερο ελπιδοφόρο για την τουριστική βιομηχανία.

“Σε γενικές γραμμές, το 2011 φαίνεται πιο θετικό τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για την τουριστική βιομηχανία”, σχολιάζει η εκπρόσωπος της TripAdvisor, Emma O`Boyle. “Οι Βρετανοί προτίθενται να ταξιδέψουν συχνότερα και να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, αλλά αυτό θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει σιγά σιγά από μια πολύ δύσκολη χρονιά”.

Προβλέψεις για τον εξωτερικό τουρισμό
Η έρευνα της TripAdvisor αποκαλύπτει ότι το 2011 θα βρει τους Βρετανούς να ταξιδεύουν περισσότερο, με ένα σημαντικό ποσοστό (66%) αυτών να προγραμματίζουν διακοπές μακρινών προορισμών. Μόνο το 1/3 των Βρετανών σχεδιάζουν να παραμείνουν στο σπίτι τις διακοπές τους τον επόμενο χρόνο, σηματοδοτώντας έτσι το πιθανό τέλος της τάσης του “staycation” που είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια.

  • Ένας στους 10 Βρετανούς σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερο για διακοπές το 2011 από ό,τι πέρυσι.
  • Τα 2/3 (66%) των Βρετανών σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών σε μακρινό προορισμό μέσα στο 2011
  • Μόνο το 38% των Βρετανών σκοπεύουν να μείνουν σπίτι το 2011, συγκριτικά με ένα 45% το 2010
  • Πάνω από τα 2/3 (67%) σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών εντός της χώρας, μικρή μείωση από το ποσοστό του 73% το 2010

2010: Μια αγχωτική χρονιά για τις αερομεταφορές
Οι καταστροφικοί σεισμοί στην Κίνα, την Αϊτή και την Ινδονησία φέτος είχαν αντίκτυπο και στην ψυχολογία των τουριστων - αλλά οι εθνικές καταστροφές που πλήττουν τα ταξιδιωτικά σχέδια αποτελούν ανησυχία μόνο για το 6% των Βρετανών ταξιδιωτών.

Aλλα θέματα που απασχολουν τους Βρετανούς τουρίστες αυτόν το χρόνο είναι:
- Έν νέο ζήτημα που εμφανίστηκε φέτος είναι η ηφαιστειακή τέφρα -το 15% των Βρετανών παραδέχονται ότι ανησυχούν αν το γεγονός αυτό διαταράξει το 2011 τα ταξιδιωτικά του σχέδια.
- Το 1/3 (31%) φοβάται τυχόν νέες απεργίες, που θα επηρεάσουν τα σχέδιά τους.
- Ανησυχίες σχετικά με αυξήσεις του φόρου APD (Air Passenger Duty), είναι πιθανό να επηράσει τα ταξιδιωτικά σχέδια για πάνω από το 1/4 (28%) των Βρετανών
- Μετά τις πρόσφατες ηχηρές καταρρεύσεις μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων, συμπεριλαμβανομένων των Goldtrail και Kiss Flights, πάνω από το 1/4 (26%) ανησυχεί για το φόβο πτώχευσης των τουριστικών οργανισμών που θα επιλέξει.

Όμως, όλη αυτή η αβεβαιότητα στην τουριστική βιομηχανία είναι καλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες ταξιδιών -πάνω από το 1/4 (28%) των Βρετανών παραδέχονται ότι είναι πιθανότερο πλέον να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση το 2011 από ό,τι φέτος.

Παρά την κυβέρνηση περικοπές λιτότητα και τους φόβους για ύφεση διπλή βουτιά, η γενική διάθεση του έθνους, όταν πρόκειται για διακοπές δαπανούν είναι πιο θετική από ό, τι πριν από ένα χρόνο:

Παρά τις περικοπές και τη λιτότητα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά και τους φόβους για ύφεση, η γενική διάθεση του έθνους, όταν πρόκειται για δαπάνες διακοπών είναι πιο θετική από ό,τι πριν ένα χρόνο:
- Πάνω από το 1/3 (36%) των Βρετανών πιστεύουν ότι θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους το 2011 από ό,τι έκαναν το 2010
- Το 1/3 (32%) σχεδιάζει να ξοδέψει συνολικά από 2 έως 4.000 λίρες στερλίνες για ταξίδια αναψυχής το 2011
- Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 14% των Βρετανών σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 8.000 λίρε για ταξίδια το 2011.

“Ιπτάμενες” ενοχλήσεις
Οι παραβιάσεις ασφαλείας, οι απειλές για βόμβα, οι σαρωτές σώματος και οι ανακόλουθοι κανόνες στα αεροδρόμια συμβάλλουν ώστε οι ταξιδιώτες αισθάνονται όλο και πιο απογοητευμένοι με τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι:
- Το 14% των Βρετανών που βρέθηκαν σε αεροδρόμια φέτος είχε στην κατοχή του αντικείμενα που κατασχέθηκαν ή έπρεπε να συσκευαστούν εκ νέου.
- Σχεδόν το 1/5 (17%) των Ευρωπαίων (14% των Βρετανών) παραδέχονται ότι ασαφείς κανόνες που αφορούν τις αποσκευές θα επηρεάσουν τον προγραμματισμό των διακοπών τους το 2011.

Ακόμη, η ευαισθησία των Βρετανών για περιβαλλοντικά θέματα φαίνεται να μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο.
- Το 14% ήταν περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο σχετικά με τα ταξίδια του το 2010, συγκριτικά με ένα 10% τώρα.
- 9 στους 10 (90%) Βρετανούς παραδέχονται ότι δεν τους απασχολεί να ευασθητοποιηθούν περιβαλλοντικά περισσότερο όσον αφορά στα ταξίδια τους το 2011.
- Το 83% των Βρετανών δε σκοπεύει να πετάξει ή να οδηγήσει λιγότερο για τις διακοπές του το 2011, συγκριτικά με ένα ποσοστό 64% των Ευρωπαίων.

“Αν και οικονομικά, οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πιο σίγουροι για το επόμενο έτος, βρισκόμαστε ακόμα σε μια ταραγμένη εποχή για την τουριστική βιομηχανία, με απεργίες, την ηφαιστειακή στάχτη και τα θέματα ασφαλείας στα αεροδρόμια. Με όλες αυτές τις ανησυχίες στο χώρο των αερομεταφορών ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι το περιβάλλον αποτελεί σήμερα ακόμα χαμηλότερη προτεραιότητα για τους Βρετανούς ταξιδιώτες”, καταλήγει η Emma O`Boyle.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top