Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Εκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΕΙΒΤΜ

Δημιουργία 10 νέων Convention Bureau σε όλη την Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Τις προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, προκειμένου η χώρα μας να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης, παρουσίασε στη Βαρκελώνη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στο πλαίσιο της...

Τις προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού,<...>

προκειμένου η χώρα μας να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης, παρουσίασε στη Βαρκελώνη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού ΕΙΒΤΜ.

Στην έκθεση, στην οποία συμμετέχουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις διοργάνωσης συνεδρίων, ο κ. Νικητιάδης  πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με επαγγελματίες και φορείς του διεθνούς συνεδριακού προϊόντος όσο και με ξένους δημοσιογράφους. Ειδικότερα, ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΕΟΤ, αναφέρθηκε στη δημιουργία μέσα στο επόμενο διάστημα δέκα νέων Convention Bureau σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου ήδη υπάρχουν. Ανακοίνωσε δε και τη δημιουργία ειδικής μικτής επιτροπής, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το συνεδριακό τουρισμό της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στην τουριστική κίνηση ο κ. Νικητιάδης σχολίασε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στον τουρισμό και επεσήμανε ότι “μπορεί να βοηθήσει στην επιβίωση της Ελλάδας από την οικονομική κρίση”. Ερωτηθείς για την κατάσταση στη χώρα μας μετά τον μεγάλο διεθνή αντίκτυπο που είχε η προσφυγή της στο μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η εικόνα της χώρας άλλαξε και μειώθηκαν οι τιμές, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική ως τουριστικό προϊόν. Μάλιστα ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ειδικότερα για τη μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία γεγονός που αποτελεί σημαντική ανάσα για τους Έλληνες επιχειρηματίες. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που του μεταφέρουν οι διεθνείς Tour Operators για το 2011 θα παρατηρηθεί  αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας σε ποσοστό πάνω από 5%.

“Οι 52 εβδομάδες τουρισμού στην Ελλάδα αποτελούν στόχο μας”, επισήμανε κ. Νικητιάδης στους ξένους δημοσιογράφους σχολιάζοντας ότι στο πλαίσιο της νέας τουριστικής στρατηγικής κάθε εβδομάδα θα σηματοδοτείται και από ένα γεγονός καθώς “θα πρέπει να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε”, είπε χαρακτηριστικά, από τις αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας και να επενδύσουμε πιο δραστικά στις αγορές της Ρωσίας και της Κίνας.

Τέλος, ο κ. Νικητιάδης στο πλαίσιο της έκθεσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των σημαντικότερων εταιρειών διοργανωτών συνεδρίων απΆ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν ως συνεκθέτες στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Επισημαίνεται ότι την έκθεση ΕΙΒΤΜ επισκέπτονται πάνω από 5.000 hosted buyers από 90 χώρες και υπολογίζεται ότι εφέτος θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 55.000 προγραμματισμένες συναντήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top