Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση EIBTM 2010

Η διεθνής αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων δείχνει να εμπιστεύεται την Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Σημαντικά ενισχυμένη και με ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού ήταν η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού EIBTM 2010, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη (29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2010, Fira Gran Via)....

Σημαντικά ενισχυμένη και με ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού ήταν η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού EIBTM<...>

2010, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη (29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2010, Fira Gran Via).

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, η διεθνής αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων δείχνει να εμπιστεύεται την Ελλάδα και πολλοί εκπρόσωποι της εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μελλοντικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, όπως προέκυψε από σειρά συναντήσεων που είχαν ο HAPCO - Hellenic Association of Professional Congress Organizers και τα μέλη / συν-εκθέτες του κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή έκθεση EIBTM, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για διοργανώσεις incentives στην Ελλάδα, έπειτα από αρκετά χρόνια έλλειψης σχετικών αιτημάτων.

Έχοντας ως απώτερο στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή πόλο έλξης για συνέδρια και εκδηλώσεις, ο υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σειρά επαφών με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς συνεδριακής αγοράς. Παράλληλα, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε διεθνή μέσα, ο yφυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού και τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για την ενίσχυση της “συνεδριακής” Ελλάδας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίθηκε τέλος και η συνάντηση του υφυπουργού με τον Martin Sirk, CEO του ICCA (International Congress and Convention Association), παρουσία της γενικής διευθύντριας του HAPCO, κας Λύντιας Μαστρονικολή και της διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Μαδρίτης, κας Δώρας Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός παρουσίασε στον κ. Sirk τις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού με τη δημιουργία δέκα νέων Γραφείων Συνεδρίων (Convention Bureau) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τη σύσταση ειδικής μικτής επιτροπής για θέματα συνεδριακού τουρισμού, ενώ από την πλευρά του ο κ. Sirk δήλωσε την πλήρη στήριξη του στις δράσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του HAPCO προς την ενίσχυση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top