Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πάνω από 35.000 πολίτες και δύο χωρών, πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση μόνο το Νοέμβριο

Αύξηση των τουριστικών εσόδων από τη συνοριακή διάβαση Ζλάτογκραντ – Ξάνθης

Τατιάνα Ρόκου - 09 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Τριπλασιασμός των τουριστικών εσόδων καταγράφηκε με τη λειτουργία της νέας συνοριακής διάβασης Ζλάτογκραντ (Βουλγαρία) - Ξάνθης (Ελλάδα), δήλωσε ο δήμαρχος της<...>

βουλγαρικής πόλης, Μίροσλαβ Γιάντσεφ. Εξάλλου, είπε ο κ. Γιάντσεφ, σημειώθηκε αύξηση του εμπορίου, καθώς και των καθημερινών συναλλαγών που εκτελούνται από απλούς πολίτες και περιλαμβάνουν δραστηριότητες, όπως φαγητό και παροχή υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον κ. Γιάντσεφ, αν και πέρασε η καλοκαιρινή περίοδος, η κυκλοφορία των οχημάτων και η διακίνηση των πολιτών στις δύο χώρες, μέσω της συγκεκριμένης συνοριακής διάβασης είναι αυξημένη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, περισσότεροι από 35.000 πολίτες, από τις δύο χώρες, πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση μόνο το Νοέμβριο, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος

<β>Τόντορ Γκεοργκίεφ

, διευθυντής του τμήματος συνοριακής φύλαξης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σμόλιαν.

Οι Έλληνες επισκέπτονται το Ζλάτογκραντ κυρίως για ψώνια, αλλά και για να επισκευάσουν το αυτοκίνητό τους ή να επισκεφθούν τον οδοντίατρο, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των Βούλγαρων πολιτών που εισέρχεται στο ελληνικό έδαφος από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση είναι υψηλός. Πρόκειται για Βούλγαρους που εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα και επιλέγουν τη συγκεκριμένη δίοδο, “διότι μειώνει την απόσταση και το χρόνο προσέλευσης στον προορισμό τους”, είπε ο κ. Γκεοργκίεφ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top