Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού τουρισμού

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον ΕΟΤ Αυστρίας

Τατιάνα Ρόκου - 16 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στους χώρους όπου στεγάζεται το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε ελληνική πολιτιστική βραδιά, όπου η συγγραφέας<...>

Μελίτα Καίσαρη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο αυστριακό κοινό την έννοια της καθόλα ελληνικής λέξης “Χάος”, διαβάζοντας αποσπάσματα απο τα βιβλία της “Χάος μια ελληνική λέξη” και “Ιλιάδα light”.

Ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς, καλοσώρισε τους παρευρισκομένους και τη συγγραφέα αναφερόμενος με χιουμοριστικό τρόπο στη σημασία της λέξης χάος αλλά και στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η διαφορετική  και άκρως διασκεδαστική προσέγγιση της Ιλιάδας, απο τη γνωστή στη Βιέννη συγγραφέα. Ο κ. Λάμπης Σαχπαζίδης, από το Σύλλογο “Βρακάς” συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, παρουσίασε στο κοινό τη συγγραφέα, αναφερόμενος στο έργο της. Η ανάγνωση αποσπασμάτων απο τη συγγραφέα, πλαισιώθηκε με ζωντανή ελληνική μουσική από την Όλγα Καίσαρη και το Νίκο Παπαδόπουλο.

Στην εκδήλωση εκτός από εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Πρεσβείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου της Βιέννης, το αυστριακό ραδιόφωνο, στελέχη τουριστικών οργανισμών και διοργανωτές ταξιδίων και πλήθος φελελλήνων της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η λογοτεχνική βραδιά συγκαταλέγεται στον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς ή πολιτικούς φορείς, για την προβολή του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού τουρισμού.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων 2010 με  εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνο Καβάφη και το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top