Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολιτιστικές εκδηλώσεις από τον ΕΟΤ Αυστρίας
Προβολή του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού τουρισμού

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον ΕΟΤ Αυστρίας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στους χώρους όπου στεγάζεται το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε ελληνική πολιτιστική βραδιά, όπου η συγγραφέας Μελίτα Καίσαρη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο αυστριακό κοινό την […]

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στους χώρους όπου στεγάζεται το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε ελληνική πολιτιστική βραδιά, όπου η συγγραφέας<…> Μελίτα Καίσαρη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο αυστριακό κοινό την έννοια της καθόλα ελληνικής λέξης “Χάος”, διαβάζοντας αποσπάσματα απο τα βιβλία της “Χάος μια ελληνική λέξη” και “Ιλιάδα light”.

Ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς, καλοσώρισε τους παρευρισκομένους και τη συγγραφέα αναφερόμενος με χιουμοριστικό τρόπο στη σημασία της λέξης χάος αλλά και στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η διαφορετική και άκρως διασκεδαστική προσέγγιση της Ιλιάδας, απο τη γνωστή στη Βιέννη συγγραφέα. Ο κ. Λάμπης Σαχπαζίδης, από το Σύλλογο “Βρακάς” συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, παρουσίασε στο κοινό τη συγγραφέα, αναφερόμενος στο έργο της. Η ανάγνωση αποσπασμάτων απο τη συγγραφέα, πλαισιώθηκε με ζωντανή ελληνική μουσική από την Όλγα Καίσαρη και το Νίκο Παπαδόπουλο.

Στην εκδήλωση εκτός από εκπροσώπους της Ελληνικής και Κυπριακής Πρεσβείας, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου της Βιέννης, το αυστριακό ραδιόφωνο, στελέχη τουριστικών οργανισμών και διοργανωτές ταξιδίων και πλήθος φελελλήνων της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η λογοτεχνική βραδιά συγκαταλέγεται στον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς ή πολιτικούς φορείς, για την προβολή του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού τουρισμού.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων 2010 με εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνο Καβάφη και το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024