Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας, του ενεργειακού αποτυπώματος του άνθρακα, και των δυνατοτήτων για βιώσιμες επενδύσεις είναι τα βασικά στοιχεία ενός e- toolkit που θα μπορούσε να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να μειώσουν τις αρνητικές τους επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους...

Μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας, του ενεργειακού αποτυπώματος του άνθρακα, και των δυνατοτήτων για βιώσιμες επενδύσεις είναι<...>

τα βασικά στοιχεία ενός e- toolkit που θα μπορούσε να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να μειώσουν τις αρνητικές τους επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους. Το Hotel Energy Solutions (HES) E-toolkit θα παρουσιαστεί στο δεύτερο ετήσιο συνέδριο HES Conference, “An Innovative Energy Toolkit for Hotels” κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού FITUR 2011 (Μαδρίτη, Ισπανία, 20 Ιανουαρίου 2011).

Η HES e-toolkit, μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή, έχει σχεδιαστεί για τη μείωση των επιπτώσεων των τουριστικών καταλυμάτων στο περιβάλλον, και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το e-toolkit είναι ένα πρακτικό μέσο για ξενοδόχους που ερευνά την ενεργειακή τους κατανάλωση και παρουσιάζει τις πιο αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις επενδύσεων από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μετά από δύο χρόνια έρευνας από κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε θέματα ενέργειας και πολλές πρακτικές δοκιμές, αυτό το πρωτοποριακό εργαλείο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο δεύτερο ετήσιο συνέδριο HES, στο οποίο εκπρόσωποι από προορισμούς-πιλότος που έχουν εφαρμόσει μια δοκιμαστική έκδοση του e-toolkit θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Επιπλέον, μεγάλοι πάροχοι τεχνολογίας και Ευρωπαϊκές εταιρίες πρωτοπόροι στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες στις ενεργειακές τεχνολογίες για τον ξενοδοχειακό τομέα.

Ξενοδοχειακές μονάδες που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «UNWTO-initiated Hotel Energy Solutions», έχουν πρόσβαση στο e-toolkit, χωρίς χρέωση. Το e-toolkit δημιουργεί φιλικές προς το χρήστη εκθέσεις που αποδεικνύουν πόση ενέργεια χρησιμοποιείται από κάθε ξενοδοχείο και κάνει συγκρίσεις με άλλες εγκαταστάσεις. Επίσης, παρουσιάζει το συνολικό αποτύπωμα του άνθρακα κάθε ξενοδοχείου και δίνει υποδείξεις σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες της ενέργειας.

Παράλληλα με το συνέδριο και μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης τον Ιανουάριο του 2010, η FITUR και ο UNWTO – Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για δεύτερη φορά οργανώνει ένα ειδικό εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο στην ενέργεια και τον τουρισμό, το FITUR GREEN (19-23 Ιανουαρίου). Οι Ξενοδόχοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν άμεσα με τους εμπειρογνώμονες της ενέργειας για να ενημερωθούν για το πώς μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας μπορεί να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω τομέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top