Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα στο Αργος Ορεστικό

Πληρότητα 100% των ξενοδοχείων στην Καστοριά για τα Ραγκουτσάρια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Οι δήμοι Καστοριάς και Aργους Ορεστικού αναβιώνουν και φέτος τα “ραγκουτσάρια”. Τον κύκλο των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Aργος Ορεστικό στις 31 Δεκεμβρίου.<...>

Το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τα “μπουλούκια” θα ξεχυθούν στους δρόμους, τραγουδώντας, χορεύοντας και παρακινώντας τον κόσμο να συμμετέχει στη γιορτή. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού, ενώ την επομένη, οι γυναίκες μεταμφιεσμένες σε άνδρες θα βγουν στους δρόμους κρατώντας μπαστούνια, τις γνωστές “πατερίτσες”, για να ξεφαντώσουν.

Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης, το γλέντι θα μεταφερθεί στην Καστοριά. Την ημέρα των Θεοφανίων ο Αϊ-Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά μετά από τον αγιασμό των υδάτων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει το καρναβάλι, ενώ τα “μπουλούκια” θα βγουν στους δρόμους συνοδεία πολλών μουσικών χάλκινων οργάνων. Στις κεντρικές πλατείες θα προσφέρονται εδέσματα και κρασί στον κόσμο και τους επισκέπτες ενώ στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί το γλέντι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου με την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

“Αυτές τις μέρες η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καστοριάς που υπερβαίνουν τις 3.500 κλίνες, φτάνει το 100%”, σημειώνει ο απερχόμενος δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Τσαμίσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top