Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠληρότητα 100% των ξενοδοχείων στην Καστοριά για τα Ραγκουτσάρια
Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα στο Αργος Ορεστικό

Πληρότητα 100% των ξενοδοχείων στην Καστοριά για τα Ραγκουτσάρια

Οι δήμοι Καστοριάς και Aργους Ορεστικού αναβιώνουν και φέτος τα “ραγκουτσάρια”. Τον κύκλο των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Aργος Ορεστικό στις 31 Δεκεμβρίου. Το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τα “μπουλούκια” […]

Οι δήμοι Καστοριάς και Aργους Ορεστικού αναβιώνουν και φέτος τα “ραγκουτσάρια”. Τον κύκλο των εκδηλώσεων θα ανοίξει το Aργος Ορεστικό στις 31 Δεκεμβρίου.<...> Το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τα “μπουλούκια” θα ξεχυθούν στους δρόμους, τραγουδώντας, χορεύοντας και παρακινώντας τον κόσμο να συμμετέχει στη γιορτή. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η παρέλαση του καρναβαλιού, ενώ την επομένη, οι γυναίκες μεταμφιεσμένες σε άνδρες θα βγουν στους δρόμους κρατώντας μπαστούνια, τις γνωστές “πατερίτσες”, για να ξεφαντώσουν.

Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης, το γλέντι θα μεταφερθεί στην Καστοριά. Την ημέρα των Θεοφανίων ο Αϊ-Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά μετά από τον αγιασμό των υδάτων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει το καρναβάλι, ενώ τα “μπουλούκια” θα βγουν στους δρόμους συνοδεία πολλών μουσικών χάλκινων οργάνων. Στις κεντρικές πλατείες θα προσφέρονται εδέσματα και κρασί στον κόσμο και τους επισκέπτες ενώ στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί το γλέντι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου με την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών.

“Αυτές τις μέρες η πληρότητα των ξενοδοχείων της Καστοριάς που υπερβαίνουν τις 3.500 κλίνες, φτάνει το 100%”, σημειώνει ο απερχόμενος δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Τσαμίσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024