Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Aπό 1η Ιανουαρίου, οι τουρίστες που θα την επισκέπτονται θα πληρώνουν 1-3 ευρώ

Τουριστικός φόρος στη Ρώμη

Τατιάνα Ρόκου - 31 December 2010, 00:00

Από την πρώτη Ιανουαρίου, η ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να επιβάλλει συμβολικό φόρο στους τουρίστες που θα την επισκέπτονται. Το δημοτικό συμβούλιο<...>

της ιταλικής πρωτεύουσας, αποφάσισε να ζητήσει από τους τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της, να καταβάλλουν, ημερησίως, από ένα μέχρι και τρία ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, όσοι επιλέγουν ξενοδοχεία δεύτερης κατηγορίας και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα λεγόμενα “bed and breakfast”, θα πληρώνουν 1 ευρώ, οι πελάτες των ξενοδοχείων πρώτης κατηγορίας, 2 ευρώ, και όσοι προτιμούν τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πέντε αστέρων, 3 ευρώ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα ταμεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης, πρόκειται να εισπράξουν, κάθε χρόνο, 82 εκατ. ευρώ. Ένα ευρώ, θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν και οι επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν τουριστικό γύρο με πλοιάριο στον Τίβερη, ή με ανοικτό, διώροφο λεωφορείο, ενώ εξαιρούνται από τον νέο μέτρο τα παιδιά και όσοι πρόκειται να έλθουν στην Ρώμη για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, τόνισε ότι ”πρόκειται για σημαντικό βήμα, από την στιγμή που οι Ρωμαίοι πολίτες, πληρώνουν ήδη τους φόρους τους και δεν είναι σωστό να αναλαμβάνουν και άλλα έξοδα”. Ο δε αντιδήμαρχος Μάουρο Κουτρούφο, έκανε λόγο για ένα ”πραγματικά ιστορικό γεγονός, από την στιγμή που πάνω από δώδεκα εκατομμύρια τουρίστες πρόκειται να δίνουν, κάθε χρόνο, την χρηματική συμβολή τους. Μια πρακτική που έχει ήδη υιοθετηθεί σε πολλές άλλες μεγάλες πρωτεύουσες”. ”Είναι άλλο τόσο σημαντικό” πρόσθεσε ο Κουτρούφο ”το ότι το 5% των εσόδων πρόκειται να επενδυθεί για τη συνολική στήριξη του τουριστικού τομέα”.

Τον τουριστικό φόρο θα εισπράττουν οι ρεσεψιόν στα ξενοδοχεία. Οι ενώσεις καταναλωτών, όμως, εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως σχετικά με τον κίνδυνο μείωσης του αριθμού ξένων επισκεπτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η ετήσια κάμψη θα μπορούσε να αγγίξει το 7%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top