Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟ Ηλεκτρονικός Τουρισμός στη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο
Σημαντικό συνέδριο τουρισμού στην Αθήνα

Ο Ηλεκτρονικός Τουρισμός στη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Τα μεγαλύτερα ονόματα του ηλεκτρονικού τουρισμού θα βρεθούν στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2011, στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου “E-Tourism and Travel Distribution Southern Europe and Mediterranean” (Ηλεκτρονικός Τουρισμός και Κανάλια Διανομής για τη Νότια Ευρώπη και Μεσόγειο)…

Τα μεγαλύτερα ονόματα του ηλεκτρονικού τουρισμού θα βρεθούν στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2011, στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου “E-Tourism and Travel<...> Distribution Southern Europe and Mediterranean” (Ηλεκτρονικός Τουρισμός και Κανάλια Διανομής για τη Νότια Ευρώπη και Μεσόγειο) που διοργανώνεται από τη βρετανική εταιρεία Eyefortravel, σε συνεργασία με την ελληνική Travel Media Applications.

Το συνέδριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας και την χώρα γενικότερα γιατί για πρώτη φορά οι επιχειρηματίες και τα στελέχη του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ετήσια βάση ένα βήμα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ μέσα από το διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα και τα κινητά. Το ξεχωριστό είναι ότι στα συνέδρια ΕyeforTravel η γνώση μεταδίδεται από την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες των ανθρώπων της αγοράς που κάνουν τις παρουσιάσεις και συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους σύνεδρους και όχι απλά από θεωρητικές προσεγγίσεις. Έτσι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από γνωστές τουριστικές εταιρείες, τουριστικούς προορισμούς, ξενοδοχεία, κ.ά τις πρακτικές που έχουν ακολουθήσει και τα αποτελέσματα που αυτές έχουν αποφέρει.

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που θα αναλύσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα ΅μυστικάΆ και τις εξελίξεις του ηλεκτρονικού κόσμου είναι οι:

  • Nick Hall, Online Marketing Manager, European Travel Commission – Visiteurope.com
  • Alexander Rayner, e-Business Adviser, Office of Strategy Managemen, Pacific Asia Travel Association (PATA)
  • Hari Nair, Vice President Lodging EMEA, Expedia
  • Helena Egan, Sales Manager, Destination Marketing EAME & Asia, TripAdvisor
  • Jared Salter, Co-Founder, Joobili
  • David Slocombe, Innovation Product Manager, lastminute.com
  • Justin Reid, Head of Digital and Social Media, VisitBritain
  • Norbert Stiekmqa, Vice President – Sales & Distribution, Disney Resort Paris
  • Andrea Kostner, Team Leader, Online Marketing, Vienna Tourism
  • Tinkara Pavlovcic, Director of E-Business and Strategic Projects, Slovenian Tourist Board
  • Xavier Vallee, Head of Direct Marketing and E-Commerce, Avis Europe
  • Daniela Wagner, Chief Executive, eWaterways

Οι παραπάνω ομιλητές θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους συνέδρους, ενώ το σύνολο των ομιλητών ξεπερνά τους 35. Όλοι τους προέρχονται από τη βιομηχανία του τουρισμού και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τις δυνατότητες που δίνει στον σύγχρονο τουριστικό επιχειρηματία η τεχνολογία του internet και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται Διεθνές Συνέδριο που αφορά τον ηλεκτρονικό τουρισμό, ενώ το EyeforTravel διοργανώνει πάνω από 15 συνέδρια αντίστοιχου αντικειμένου σε όλο τον κόσμο.

Από την ελληνική πλευρά θα υπάρχουν ομιλητές από πρωτοπόρες επιχειρήσεις της χώρας μας που εφαρμόζουν ηλεκτρονικές τεχνικές οι οποίοι θα μεταφέρουν την ελληνική εμπειρία. Μεταξύ αυτών θα είναι οι:

  • Δρ. Μαριαννα Σιγάλα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Στέφανος Λουκάκος, Διευθυντής Ελλάδας, Google
  • Γιάννης – John Kent, Διευθύνων Σύμβουλος, youtravel.com & Aquis Hotels
  • Γιώργος Μπαλιούσκας, Εμπορικός Διευθυντής, airtickets.gr
  • Stefan Merkenhof, Σύμβουλος, GBR Consulting

Τη στρατηγική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και τα αποτελέσματα από τις πρώτες ενέργειες θα παρουσιάσει στους συνέδρους εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Στο συνέδριο θα προεδρεύσει ο ειδικός σε θέματα διεθνούς στρατηγικής στον ηλεκτρονικό τουρισμό καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης από το Πανεπιστήμιο του Bournmouth στη Μεγάλη Βρετανία και Πρόεδρος του IFITT (International Federation for IT and Travel & Tourism).

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ θα διοργανωθεί με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας (ΕΤΟΑΑ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 στο Γκάζι) και ειδικότερα το Αμφιθέατρο του 9,84 και οι αίθουσες “Αγγελος Σικελιανός” και Κωστής Παλαμάς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024