Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελλάδα: 15ος δημοφιλέστερος Τουριστικός Προορισμός

Θάνος Ξυδόπουλος - 01 Ιούνιος 2001, 00:00

Η Ελλάδα παραμένει ο 15ος δημοφιλέστερος προορισμός, ενώ κατατάσσεται 10η στην λίστα των 15 πρώτων από πλευράς τουριστικών<...>

εισπράξεων χωρών παγκοσμίως (προηγούνται οι Η.Π.Α., η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αυστρία και ο Καναδάς), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τις επιδόσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς για το 2000 που δημοσίευσε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον

ΠΟΤ<.>

, η χώρα μας εισέπραξε, κατά το έτος 2000, 9,3 δισ. δολάρια έναντι 8,8 δισ. δολαρίων που είχε εισπράξει το έτος 1999, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 5,8%.

Επιπλέον, η χώρα μας εμφανίζει το έτος 2000 μέση είσπραξη κατά αφικνούμενο επισκέπτη 743 δολάρια έναντι 722 δολαρίων το 1999. Ενδεικτικά, αντίστοιχα η Ισπανία εισέπραξε 643 δολάρια, η Ιταλία 666 δολάρια, η Πορτογαλία 432 δολάρια.

Σε σχέση με τα παραπάνω, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος δήλωσε τα εξής: "Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ότι η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και σταθερή παρουσία στην διεθνή τουριστική αγορά, που με την προσπάθεια όλων βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή της. Είμαι σίγουρος ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά, διότι μας αξίζει. Είμαστε πολύ καλοί, αλλά μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top