Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΒηρυτός, Μακάο και Σεούλ περιμένουν αύξηση τουριστών το 2011
Ο Skyscanner αποκαλύπτει τους αναδυόμενους προορισμούς του 2011

Βηρυτός, Μακάο και Σεούλ περιμένουν αύξηση τουριστών το 2011

Φέτος, χιλιάδες κόσμου θα γεμίσουν πτήσεις με προορισμό την Τενερίφη και τη Μάλαγα, οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας των Βρετανών τουριστών. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που […]

Φέτος, χιλιάδες κόσμου θα γεμίσουν πτήσεις με προορισμό την Τενερίφη και τη Μάλαγα, οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας των Βρετανών τουριστών<...>. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα σύγκρισης πτήσεων Skyscanner αποκαλύπτουν ότι οι κορυφαίοι πέντε προορισμοί αντιμετωπίζουν ένα “κύμα” ενδιαφέροντος από τους Βρετανούς τουρίστες.

  • Κεμπέκ, Καναδάς – αυξηση 137%: Με μια αύξηση 137% στις αναζητήσεις στο Skyscanner, φαίνεται ότι περισσότεροι επισκέπτες θα ανακαλύψουν το Κεμπέκ αυτόν το χρόνο. Για τη δραστήριο ταξιδιώτη προσφέρονται σκι, ποδηλασία και πεζοπορία. Οι εραστές της τέχνης μπορούν να απολαύσουν το Εθνικό Μουσείο και όσοι αναζητούν τα ψώνια θα λατρέψουν την παραδοσιακή ευρωπαϊκή αίσθηση του “Petit-Champlain”, της παλαιότερης εμπορικής περιοχή της Βόρειας Αμερικής.
  • Βηρυτός, Λίβανος – αύξηση 125%: Η “πρωτεύουσα” της διασκέδασης της Μέσης Ανατολής, η Βηρυτός έχει κερδίσει τη φήμη ενός μέρους που αξίζει κανείς να δει. Οι ουρανοξύστες από χάλυβα και γυαλί “ξεφυτρώνουν” παράλληλα με τα κτίρια παρισινής αρχιτεκτονικής πάνω από την ακρογραμμή της Μεσογείου. Η κίνηση στους δρόμους είναι άναρχη και οι ντόπιοι έχουν ζωντανή νυχτερινή ζωή με καλή διασκέδαση και φιλική διάθεση. Η αεροπορική εταιρεία BMI πρόκειται να αυξήσει φέτος τον αριθμό των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βηρυτό και το Skyscanner έχει δει ήδη αύξηση 125% στις αναζητήσεις προς την πόλη της Μ. Ανατολής.
  • Μακάο, Κίνα – αύξηση 107%: Λιγότερο γνωστό από την αδελφή-πόλη, Χονγκ Κονγκ, το Μακάο έχει διπλασιάσει τις αναζητήσεις στο όνομά του το 2010 σε σχέση με τους προηγούμενους 12 μήνες, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες προσελκύονται από το δελεαστικό μίγμα της πορτογαλικής αποικιοκρατικής
    αρχιτεκτονικής, τα ψώνια στους ουρανοξύστες και τα φαντασμαγορικά καζίνο, κερδίζοντας τον τίτλο του “Λας Βέγκας της Ανατολής”. Η συγχώνευση ευρωπαϊκών και κινεζικών πολιτισμών κάνει το Μακάο ένα συναρπαστικό μέρος, που συνδυάζει τέλεια τη δυτική αίσθηση οικιότητας με τον ανατολικό εξωτισμό.
  • Σεούλ, Ν. Κορέα – αύξηση 104%: Διαθέτοντας την υψηλής τεχνολογίας αίσθηση του Τόκιο και τη ζωντάνια του Χονγκ Κονγκ, η Σεούλ είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα, εύκολο να αγαπηθεί. Γεμάτη από εκδηλωτικούς και φιλόξενους ανθρώπους, οι επισκέπτες της δε θα πρέπει να εκπλαγούν εάν “υιοθετηθούν” για μια ολόκληρη μέρα από κάποιο φιλικό ντόπιο. Η περυσινή χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη για τον τουρισμό στην Κορέα και φέτος αναμένεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών να είναι ακόμα μεγαλύτερος.
  • Ντόχα, Κατάρ – αύξηση 67%: Οι οπαδοί της Emirates πιθανόν να θέλήσουν φέτος να ανταλλάξουν πτήσεις για το Ντουμπάι με πτήσεις προς Ντόχα. Η πρωτεύουσα του Κατάρ είναι λογικό να συγκεντρώνει αυξημένο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα φιλοξενήσει το 2022. Αυτό που κάποτε ήταν ένα μικρό ψαροχώρι μαργαριταριών στον Περσικό Κόλπο, εξελίσσεται τώρα σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο και γεμάτο προκλήσεις Ντουμπάι, δικδικώντας τον τίτλο της “πρωτεύουσας του Περσικού Κόλπου” και με τον ισχυρισμό ότι είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, κατά κεφαλήν εισόδημα. Η Ντόχα προσφέρει σαφάρι στην έρημο, παλιά σουκ και παραλίες στο Palm Tree Island, για αποδράσεις από τα πλήθη της πόλης.
  • Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

    Ετικέτες
    26/04/2024
    25/04/2024
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024