Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το τρένο είναι ένα ασφαλές, οικολογικό και οικονομικό μέσο

Συνάντηση φορέων της Αρκαδίας για την διάσωση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιανουάριος 2011, 00:00

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη φορέων της Αρκαδίας με αντικείμενο τη διάσωση του σιδηροδρόμου<...>

στην Πελοπόννησο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Αριστείδης Μπουρμάς, με δηλώσεις του κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τα δρομολόγια του τρένου στην Πελοπόννησο. Έκανε λόγο για πολιτικές του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το κοινωνικό κόστος που δημιουργούν και τόνισε ότι διατέθηκαν περίπου 80 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της γραμμής από την Κόρινθο ως την Καλαμάτα, “με κακοτεχνίες άνευ προηγουμένου για τις οποίες το εργατικό κέντρο έχει διαμαρτυρηθεί επί σειρά ετών και για την ποιότητα των εργασιών και για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου”, με τελικό αποτέλεσμα να μη φτάσει ποτέ το τρένο στην Καλαμάτα.

Ο κ. Μπουρμάς δήλωσε ότι το τρένο είναι ένα ασφαλές, οικολογικό και οικονομικό μέσο παρά την τεράστια αύξηση των εισιτηρίων. Υπογράμμισε πως δεν πρέπει να απαξιωθεί. “Σήμερα ξεκινάμε αγώνα από την πρωτεύουσα του Μοριά, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, πολιτικές κοινωνικού κανιβαλισμού που η μια εργατική τάξη αντιπαλεύεται την άλλη και νομίζω ότι μοναδικός δρόμος είναι αυτός της αγωνιστικής πάλης”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου. Κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλίες, για συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, προκειμένου να διατηρηθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Και τόνισε: “Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί πιστεύουμε πως ο σιδηρόδρομος αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Πελοποννήσου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top