Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Τέλη του μηνός η απόφαση για τις παράνομες ενισχύσεις στη Boeing

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιανουάριος 2011, 00:00

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) θα δημοσιεύσει στα τέλη Ιανουαρίου την τελική έκθεσή του για τις αρωγές της Ουάσιγκτον προς την Boeing<...>

, που θεωρούνται παράνομες από την αεροπορική βιομηχανία Airbus και τη Γαλλία, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Οργανισμού, η έκθεση θα σταλεί στα μέρη -τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον- και θα παραμείνει εμπιστευτική μέχρι να μεταφραστεί στις τρεις επίσημες γλώσσες του οργανισμού που έχει την έδρα του στη Γενεύη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Σεπτέμβριο, η αεροπορική βιομηχανία Airbus και η Γαλλία, αφού διάβασαν μια προκαταρκτική εκδοχή της έκθεσης, είχαν δηλώσει πως κέρδισαν τον πόλεμο με την Boeing διαβεβαιώνοντας ότι ο ΠΟΕ έχει αποφανθεί υπέρ των Βρυξελλών, καθώς έκρινε παράνομες τις αρωγές που επί χρόνια χορηγούσε η Ουάσιγκτον στον γίγαντα της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας.

Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον είχαν φανεί πιο επιφυλακτικές και είχαν αρνηθεί να σχολιάσουν.

Η ετυμηγορία του ΠΟΕ αναμένεται μετά την πρώτη κρίση που ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου 2010 από τον οργανισμό, ο οποίος καταδίκασε ορισμένες ευρωπαϊκές αρωγές προς την Airbus.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top