Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού
Αγροτουρισμός

Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού

“Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού, ιδιαίτερα αν είναι με φημισμένα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης”, δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), κ. […]

“Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού, ιδιαίτερα αν είναι με φημισμένα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης”, δηλώνει<...> ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, και υποστηρίζουν το συνέδριο IMIC 2011 με θέμα “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού”, το οποίο θα γίνει 2-3 Φεβρουαρίου 2011, στο Μέγαρο – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλει στην κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γευστικές εμπειρίες στον τουρισμό. Το φαγητό, όταν προσφέρεται με τοπικά φημισμένα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς, καθώς εκτός από φυσική ανάγκη εκπροσωπεί την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού, η παρουσίασή του, καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ομιλητές που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε συνέδριο τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναδείξουν το θέμα και θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες άμεσα εφαρμόσιμες, για την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων στον τουρισμό, χωρίς δαπανηρές επενδύσεις.

Το συνέδριο “Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού” έχει τεθεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, Δήμου Αθηναίων, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας-ΞΕΕ & Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου-ΟΠΕ, και υποστηρίζεται από τους: Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου-ΣΕΟ, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ & Society of Incentives & Travel Executives-SITE Greece.

Η ΠΕΝΑ πιστεύει ότι η σύνδεση των φημισμένων ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων, με την τοπική παράδοση-πολιτισμό και το περιβάλλον, μπορούν να δημιουργήσουν ένα διακριτό ελληνικό τουριστικό προϊόν, με δυνατότητες να οδηγήσει όλη την Ελλάδα στην μετά-κρίση εποχή, και επιζητά συνέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και στο παρόν συνέδριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024