Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο καθ. Δ. Μπούχαλης πρόεδρος στο διεθνές συνέδριο E-Tourism στην Αθήνα

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Μεσογείου άργησε να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες

Τατιάνα Ρόκου - 18 Ιανουάριος 2011, 00:00

Σχετικά με διεθνές συνέδριο "E-Tourism and Travel Distribution Southern Europe and Mediterranean", που διοργανώνεται από το βρετανικό Eyefortravel και το Travel Media Applications, ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, αναπληρωτής διευθυντής της ICTHR στο Bournemouth University και πρόεδρος του IFITT,...

Σχετικά με διεθνές συνέδριο “E-Tourism and Travel Distribution Southern Europe and Mediterranean”, που διοργανώνεται από το βρετανικό Eyefortravel

<...>

και το Travel Media Applications, ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, αναπληρωτής διευθυντής της ICTHR στο Bournemouth University και πρόεδρος του IFITT, δήλωσε:
“Η τεχνολογία και το Διαδίκτυο έχει ήδη ξεσηκώσει τη τουριστική βιομηχανία και έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, τα περιθώρια κέρδους και τις δομές της διανομής. Η νέα εργαλεία της Πληροφρικής, της Επικοινωνίας, και της Τεχνολογίας ICT, (Information, Communication, and Technology) εισάγουν νέες δυνατότητες, οι οποίες παρέχουν, κατά συνέπεια, νέες ευκαιρίες, καθώς και σημαντικές προκλήσεις για όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό είναι ήδη εμφανές στη Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική, όπου τα ηλεκτρονικά και η άμεση διανομή είναι πλέον κοινή πρακτική.

Η τεχνολογία έχει ήδη δημιουργήσει προκλήσεις σε όλους τους μεσάζοντες του τουρισμού και τους προμηθευτές τουριστικών προϊόντων, καθώς εισάγουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα για την αντιμετώπιση της αυξημένης διαφάνειας στην αγορά και της άμεσης επαφής των καταναλωτών μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Παρά το γεγονός ότι, η τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, είναι δύσκολο να προσφέρει βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις μιμούνται απλώς τους ανταγωνιστές τους. Ως εκ τούτου, η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, μακροπρόθεσμα, είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και θα εξαρτάται μόνο από τη δυνατότητα τους να επιτύχουν δυναμική και διαρκή καινοτομία.

Σε αντίθεση με την νέα παγκόσμια πραγματικότητα, η ταξιδιωτική βιομηχανία της Νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου άργησε να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αποτύχουν στην χρήση και αξιοποίηση των νέων εργαλείων ώστε να εκσυγχρονισθούν. Το συνέδριο αυτό «θα ανοίξει τα μάτια» σε νέες τεχνικές και μεθοδολογίες για τη διανομή και την εξυπηρέτηση των πελατών στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον. Η οικονομική κρίση ωθεί μια σειρά από δυναμικές αλλαγές και η τεχνολογία θα είναι κρίσιμη στην προσπάθεια προσέγγισης των καταναλωτών, τη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων όπως και των εξόδων διανομής.

Σαν πρόεδρος του συνεδρίου, πραγματικά ανυπομονώ να συμμετέχω σε συζητήσεις με το καταπληκτικό πάνελ των ομιλητών που παρατάσσονται σε αυτό το συνέδριο αλλά επίσης και να προσκαλέσω σε συνομιλία τους συνέδρους, με στόχο την μεγιστοποίηση της γνώσης όλων των συμμετεχόντων. Θα σας δω στην Αθήνα!”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top