Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Παράνομη η 24ωρη απεργία σήμερα από την ΟΣΥΠΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Ιανουάριος 2011, 00:00

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν σύμφωνα με χθεσινές εξαγγελίες τους, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή το σχετικό σχέδιο<...>

νόμου που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να σημειωθούν προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Όμως η έκβαση της απεργίας είναι αβέβαιη καθώς το δικαστήριο, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΥΠΑ, την έκρινε παράνομη. Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε στην ΟΣΥΠΑ με δικαστικό επιμελητή. Έτσι, εκτιμάται ότι η 24ωρη απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί και, ως εκ τούτου, δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) αποφάσισε την 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη, διότι κατηγορεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στην ΥΠΑ διατηρούνται τρεις Γενικές Διευθύνσεις και συγκεκριμένα: η Γενική Διεύθυνση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, η Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

Παράλληλα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάπτυξης των κρατικών αεροδρομίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ανωνύμων εταιρειών με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και αντικείμενο τη διοίκηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη των κρατικών αερολιμένων. Οι νέες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα παραχώρησης δικαιωμάτων που αφορούν τη διοίκηση, αναβάθμιση, ανάπτυξη και λειτουργία των κρατικών αεροδρομίων σε ιδιωτικά νομικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό προβλέπεται η σύσταση Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ακόμη, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται: Το καθεστώς της παροχής επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling) στους 34 περιφερειακούς ελληνικούς αερολιμένες. Ζητήματα μεταφοράς προσωπικού (ιπτάμενοι χειριστές και μηχανικοί) από την πρώην Ολυμπιακή και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, πέραν της ΥΠΑ. Θέματα ασφαλείας

της πολιτικής αεροπορίας από έκνομες ενέργειες. Το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, οι υπόχρεοι καταβολής και η διαδικασία είσπραξής του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top