Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΛύση για την απόσυρση των πλοίων της G.A. Ferries από τον Πειραιά
Επτά πλοία του Γ. Αγούδημου εγκαταλελειμμένα στο λιμάνι του Πειραιά

Λύση για την απόσυρση των πλοίων της G.A. Ferries από τον Πειραιά

Με μια διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να δοθεί λύση στο θέμα της απόσυρσης των πλοίων του Γ. […]

Με μια διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να δοθεί<...> λύση στο θέμα της απόσυρσης των πλοίων του Γ. Αγούδημου από το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η διάταξη (άρθρο 22, παράγραφος 4) διευκρινίζει ότι “ο ΟΛΠ μπορεί να προβαίνει ταυτόχρονα με ενιαίο διαγωνισμό σε εκποίηση ενός ή περισσοτέρων ναυαγίων και επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων που ανήκουν σε έναν ή διαφορετικούς ιδιοκτήτες, των οποίων οι κύριοι αρνούνται ή αδυνατούν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους”.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 ο ΟΛΠ προχώρησε σε ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση και απομάκρυνση 7 πλοίων της εταιρείας G.A. Ferries, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Είχε προηγηθεί απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2881/2001, που έκρινε ότι τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή. Ωστόσο το ΝΑΤ είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ την εξασφάλιση των χρημάτων του ταμείου από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης έχει δηλώσει ότι η ικανοποίηση των λοιπών πιστωτών και του ΝΑΤ θα προέλθει από το αναμενόμενο τίμημα της εκποίησης, το οποίο φυσικά ο ΟΛΠ ΑΕ θα καταθέσει άμεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι, φυσικά, στο δικό του Ταμείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024