Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη των Νέων Αγροτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Απαραίτητη η διαμόρφωση Τοπικής Ταυτότητας για τον αγροτουρισμό

Επίσκεψη των Νέων Αγροτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, στο Προεδρικό Μέγαρο ανταποκρινόμενο στην επιθυμία του Προέδρου για τακτικές […]

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών την Τετάρτη,<...> 26 Ιανουαρίου 2011, στο Προεδρικό Μέγαρο ανταποκρινόμενο στην επιθυμία του Προέδρου για τακτικές επαφές με την Ένωση.

Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, “θεωρώ ότι είστε μπροστά σε έναν αγώνα που είναι πάρα πολύ σημαντικός. Είστε νέοι άνθρωποι και ο τόπος περιμένει πάρα πολλά από σας σε έναν τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο… Και πάλι συγχαρητήρια, καλή δύναμη, η χρονιά να είναι παραγωγική και αν αρχίσει να ξεπερνιέται η κρίση στον τομέα τον δικό σας, τότε το μήνυμα είναι πάρα πολύ αισιόδοξο ότι θα την ξεπεράσουμε τελικά την οικονομική κρίση… θέλω να το συνεχίσουμε, για να έχω μια ενημέρωση από σας και όπου μπορώ να βοηθήσω, με μεγάλη χαρά θα βοηθήσω”.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και η κα Γεωργία Παγίδα-Δρόσου, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας, παρέδωσαν ένα λεύκωμα με φωτογραφίες, συμπεράσματα και ευχαριστίες από το συνέδριο “Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός”, που έγινε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 27 και 28 Ιουνίου 2010, στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Κατά την ευκαιρία της συζήτησης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ κ.κ. Β. Γιαννόπουλος, Ι. Ζαφείρης, Β. Κόλλιας και Π. Γκιοργκίνης, μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για πολλά θέματα με έμφαση στο μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και αγροτικών υπηρεσιών με τον τοπικό πολιτισμό και τον τουρισμό. Η διαμόρφωση Τοπικής Ταυτότητας είναι το πρώτο απαραίτητο στοιχείο για τον προσδιορισμό ενός προορισμού. Τα Τοπικά Σύμφωνα, η προβολή της Τοπικής Γαστρονομίας, η ενεργοποίηση του Τοπικού ενδογενούς δυναμικού και του Τοπικού Κοινωνικού Κεφαλαίου είναι μια ελπιδοφόρα αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομικά παγκοσμιοποιημένη σημερινή κρίση. Οι Νέοι Αγρότες υποστηρίζουν τις τοπικές συλλογικότητες και τον συνεργατισμό ως ένα σημαντικό εργαλείο τοπικής ανάπτυξης. Η σύνθεση της ανάπτυξης των τόπων και η διασύνδεση των τόπων μπορεί ίσως να δημιουργήσει σταθερώτερη περιφερειακή, εθνική, διεθνή ή/και παγκόσμια αναπτυξιακή σταθερότητα και ευημερία.

“Πρέπει η Πολιτεία και οι πολιτικοί μας να καταλάβουν ότι η αγροτική κοινωνία με τις παραγωγικές της δυνατότητες επηρεάζει όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Αν ο αγροτικός τομέας δεν συνδεθεί λειτουργικά με τον πολιτισμό μας, με τον τουρισμό μας, με την κοινωνία γενικότερα και αν οι αστοί δεν αποκτήσουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία, όσον αφορά τα αγροτικά επαγγέλματα και την αγροτική παραγωγική διαδικασία, τότε δεν πρόκειται αυτή η πατρίδα μας, που δεν έχει και πολλές άλλες δυνατότητες πέρα απΆαυτή, να ευημερήσει και να ξεπεράσει τις κρίσεις”, επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ, αποτελούμενο από τους Β. Γιαννόπουλο (Αχαΐα), Ι. Ζαφείρη (Αιτωλοακαρνανία), Λ. Πολυμενάκο (Λακωνία), Π. Γκιοργκίνη (Σέρρες) και Β. Κόλλια (Βοιωτία), εντοπίζει ένα πολύτιμο θεσμικό σύμμαχο για τους Νέους Αγρότες της χώρας στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ευελπιστεί ότι όλοι οι πολιτειακοί συντελεστές θα έρθουν κοντύτερα στους Νέους Αγρότες.

Έτσι η ΠΕΝΑ προγραμματίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και την προσδοκία της συμμετοχής τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών, καθώς και των φορέων τους, στα πλαίσια του συντονιστικού της ρόλου, τις επόμενες διοργανώσεις μεταξύ των οποίων:

  • 3/2/2011, Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής, Συνέδριο “Αξία στην εμπειρία φαγητού”
  • 5/2/2011, Θεσσαλονίκη, Zootechnia, 12.00, Ημερίδα “Η Μελλοντική Κ.Γ.Π.”
  • 13/5/201, Αθήνα, Τεχνόπολις, “Αγροτική Επιχειρηματικότητα, Αγροτουρισμός”
  • 11-12/6/2011, Ελλάδα, ΓΓΝΓ, Διημερίδες “Νέοι Αγρότες & Επιστήμες”
  • 9-11/9/2011 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών
  • .

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024