Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΙσχυρές διεθνείς παρουσίες στο πρώτο συνέδριο e-tourism στην Ελλάδα
Το δεύτερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2012

Ισχυρές διεθνείς παρουσίες στο πρώτο συνέδριο e-tourism στην Ελλάδα

Το πρώτο συνέδριο ηλεκτρονικού τουρισμού “E-tourism and Travel Distribution Southern Europe and Mediterranean” ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες στο Αμφιθέατρο του 98.4, της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η μέρα ξεκίνησε με μια έντονη συζήτηση σχετικά με το ρόλο των οργανισμών τουρισμού για το μάρκετινγκ…

Το πρώτο συνέδριο ηλεκτρονικού τουρισμού “E-tourism and Travel Distribution Southern Europe and Mediterranean” ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες<...> στο Αμφιθέατρο του 98.4, της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η μέρα ξεκίνησε με μια έντονη συζήτηση σχετικά με το ρόλο των οργανισμών τουρισμού για το μάρκετινγκ ενός προορισμού, καθώς και τη χρήση των social media, των κινητών τηλεφώνων και της τεχνολογίας εντοπισμού θέσης ως μέσα για την προσέλκυση τουριστών, όπου ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Δρακόπουλος, βρέθηκε να συμφωνεί με τις πρακτικές που πρότειναν οι συμμέτοχοι στο πάνελ κα Kostner του Οργανισμού Τουρισμού της Βιέννης και ο Alexander Rayner της PATA, παρότι αυτές δεν εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον των ακροατών προσήλκυσε το ζήτημα των τεχνολογιών εντοπισμού θέσης, όπου αντιπρόσωποι ηχηρών ονομάτων του χώρου, ο κ. Rudiger Dorn από τη Microsoft και ο David Slocombe από τη lastminute.com, συνεργάστηκαν με την ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, για να απαντήσουν σε φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν κάθε επαγγελματία, όπως ακριβείς εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Έκπληξη προκάλεσε η παρουσίαση του Jens Thraenhart της Dragon Tail and China Travel Trends, σχετικά με τις τάσεις ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στην Κίνα, καθώς αναφέρθηκε σε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από εκείνη που είμαστε συνηθισμένοι στο Δυτικό κόσμο, η οποία αναλύθηκε και παρουσιάστηκε από τον κ. Στέφανο Λουκάκο της Google.

Τέλος εξίσου σημαντική για τους παρευρισκόμενους ήταν και η καταληκτική παρουσίαση του συνεδρίου που αφορούσε στις πηγές συμπληρωματικών εσόδων για τους ποικίλους τουριστικούς φορείς, όπου η Daniela Wagner από την eWaterways, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ παρουσίασαν μια σειρά από πρακτικές λύσεις για τους επαγγελματίες.

Η επιτυχής έκβαση του πρώτου αυτού συνεδρίου, πρόεδρος του οποίου ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Bournemouth και αναπληρωτής διευθυντής του ICTHR κ. Δημήτρης Μπουχάλης, καθώς και τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμμετέχοντες οδήγησε τους διοργανωτές EyeforTravel και Travel Media Applications να δεσμευθούν για τη συνέχιση του συνεδρίου και τα επόμενα χρόνια. Ήδη ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το δεύτερο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2012.

Σημαντικοί υποστηρικτές στη διοργάνωση του πρώτου πραγματικά διεθνούς συνεδρίου ηλεκτρονικού τουρισμού στην Ελλάδα υπήρξαν οι χορηγοί: ΕΟΤ, Breathtaking Athens, και Aquis Hotels and Resorts, οι υποστηρικτές media, Travel Daily News Ελλάδας και Κύπρου, Travel Daily News International, Greek Travel Pages και Travel Trade Weekly, ενώ θερμή υπήρξε η υποστήριξη του ΣΕΤΕ, του Αθήνα 98.4 και της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024